La Vanguardia (Català-1ª edició)

“Si es treballa, anirà bé”

Xavi explica el seu projecte a la plantilla el primer dia de feina

- ANAÏS MARTÍ

“Pressiona, perquè tots ens hi juguem molt”, va dir ahir un executiu del club a Xavi Hernández mentre signava el contracte als despatxos que el vincula al FC Barcelona fins al 2024. I el de Terrassa va respondre amb un “Jo no vinc a fer de sergent, però cal treballar”. Dit i fet. L’egarenc no ha trigat ni un dia a deixar clares les seves normes i la seva manera de fer.

Sempre predicant amb l’exemple, ell i el seu equip van ser gairebé els primers a anar a la ciutat esportiva a dos quarts de nou del matí. Només es va anticipar Eric Garcia arribant 15 minuts abans. El president Joan Laporta, que sol anar a la ciutat esportiva els dimarts, i el vicepresid­ent esportiu Rafael Yuste el van acompanyar el seu primer dia.

Abans que res li van redescobri­r les instal∙lacions a les 10.30 hores. Després es va trobar amb els futboliste­s. A excepció dels 10 internacio­nals convocats amb les seves seleccions i del Kun Agüero, que fa repòs al seu domicili, el de Terrassa va poder compartir uns minuts amb tota la plantilla. També amb els lesionats Ansu Fati, Pedri, Eric Garcia, Dest, Braithwait­e, Piqué, Sergi Roberto, Nico i Dembélé. “Hem vingut a sumar amb la màxima il∙lusió i amb el compromís de tots. Tot anirà bé si es treballa”, va dir Xavi als seus jugadors, amb un discurs que va deixar empremta en els futboliste­s. Jugadors amb menys minuts com Riqui Puig o Umtiti saben que parteixen de zero amb l’egarenc i els joves del planter veuen en el català un ídol que coneix i interpreta bé les seves inquietuds. “En Xavi és una persona que arriba amb la intenció de parlar amb tots. Vol saber com es troben no només físicament, també mentalment, i ho va fer saber als jugadors”, assenyalen des de l’entorn del de Terrassa.

Altres excompanys, amics i capitans com Piqué o Sergi Roberto també el van rebre amb els braços oberts. Sergi Roberto, amb la renovació aturada, espera que l’arribada de Xavi permeti els pròxims dies reprendre les negociacio­ns amb el club. En aquest sentit hi ha certa expectació tant a la directiva com a l’entorn dels capitans per veure com s’adaptaran a aquest nou paper, però confien que Xavi sabrà controlar la situació. “Ell ja va deixar molt clares les seves intencions a la presentaci­ó. Té les idees molt clares, és ambiciós i té moltes ganes”, indiquen des dels despatxos de la ciutat esportiva.

Les normes de Xavi són molt clares. Els entrenamen­ts continuara­n sent a les onze del matí, però amb importants canvis. A partir d’avui el seu equip i ell mateix hauran d’arribar dues hores abans de la sessió per prepararho tot i rebre els jugadors, que hauran de ser una hora abans (10 h) dins de les instal∙lacions. Hi haurà multes per a tothom

que faci tard. Tota la plantilla esmorzarà a la ciutat esportiva. També és obligatori dinar a les instal∙lacions blaugrana sota els paràmetres marcats pels nutricioni­stes del club. “Era necessari recuperar aquestes tradicions. Faltava cohesió al grup. I el moment per fer-ho és ideal perquè tots els jugadors saben que cal posar-se les piles”, afegeixen des del club.

Una altra de les grans assignatur­es pendents del club passa per reduir el nombre de lesions.“És obvi que hi ha un problema”, reconeixen des de l’entitat. I per això han arribat les primeres decisions, que no seran les últimes. Juanjo Brau ha estat rellevat com a màxim responsabl­e de fisioteràp­ia del primer equip del Barça, una decisió que li van comunicar ahir dilluns. El seu substitut serà Carles Nogueira, persona de la màxima confiança de Xavi i que ja ha treballat amb ell a l’Al-Sadd.

No és l’únic canvi en aquesta àrea. Xavi també recuperarà Jaume Munill, un altre fisioterap­euta que estava treballant amb la secció de futbol sala i que torna al primer equip. Un altre que no continuarà és el preparador físic Albert Roca. El substituei­x Iván Torres, que també ha treballat amb Xavi a l’Al-Sadd. c

“Pressiona, perquè tots ens hi juguem molt”, va dir ahir un executiu del club a Xavi Hernández

“Jo no vinc a fer de sergent, però cal treballar”, va respondre el tècnic de Terrassa

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain