La Vanguardia (Català-1ª edició)

Golejador De Tomás

El davanter perico viu el millor moment de la seva carrera i aspira a debutar amb la selecció espanyola contra Grècia i Suècia

- CARLOS NOVO Madrid

La selecció espanyola depèn de si mateixa per classifica­r-se per al Mundial de Qatar, però per evitar la repesca ha de guanyar demà a Atenes Grècia i diumenge a La Cartuja de Sevilla Suècia. La lesió d’Ansu Fati, unida abans a la d’intocables per a Luis Enrique com Mikel Oyarzabal, Gerard Moreno o Ferran Torres, ha fet que el selecciona­dor es fixés en Raúl de Tomás, que aspira a debutar a la roja per culminar així la seva magnífica trajectòri­a a l’Espanyol.

Nascut a Madrid i format al planter de l’equip blanc, on va arribar com a aleví el 2004, el davanter, de 27 anys, forma part d’una generació de promeses del conjunt madridista entre les quals hi havia també futboliste­s com Jesé o Morata. Igual que aquests dos, no va poder assentar-se mai al primer equip, tot i que va debutar precisamen­t a Cornellà contra l’Espanyol amb Carlo Ancelotti a la banqueta. La carrera

Amb De Tomás, en aquesta convocatòr­ia hi ha fins a set jugadors amb passat al Reial Madrid

de De Tomás ha estat plena de gols i cessions. Ha vestit les samarretes de Còrdova, Valladolid, Rayo Vallecano i Benfica fins que va poder consagrar-se a l’Espanyol, on va arribar la temporada 2019-2020, la del descens a Segona del club perico.

Però és aquesta campanya la que li ha obert les portes de la selecció, amb set gols (i dues assistènci­es) en dotze partits. Se’n va perdre un després de ser expulsat a San Mamés. És el primer golejador espanyol, amb els mateixos gols que Luis Suárez i Vinícius i només tres menys que el pichichi provisiona­l, Karim Benzema.

De Tomás va marcar dissabte al Granada i està en estat de gràcia. A la Fábrica el record que tenen de De Tomás és el d’un davanter a l’estil Morata: no especialme­nt tècnic en el driblatge, però molt voluntarió­s, que anava molt bé de cap, amb un gran desplegame­nt físic per arrencar la jugada des de darrere i amb una fe cega en si mateix. L’únic entrenador del Madrid que li va oferir una plaça entre els 25 de la plantilla va ser Julen Lopetegui. De Tomás no va veure clar quedar-se per no tenir gairebé minuts i va optar per anar-se’n cedit. Després diria que marxar a l’Espanyol va ser la millor decisió de la seva trajectòri­a esportiva.

En declaracio­ns ahir a la seu de la Federació Espanyola a Las Rozas, abans d’agafar l’avió cap a Atenes, De Tomás es va declarar molt de l’Espanyol però va dir que també està disposat a tornar al Madrid: “Per descomptat que sí que estic obert a tornar-hi. Esclar que em faria il∙lusió. Sento que és casa meva, on m’he criat. El Madrid em va ajudar internant-me en una escola perquè m’allunyés d’amistats complicade­s”. Fill de pare espanyol i mare dominicana, amb doble nacionalit­at, el futbolista ha estat moltes vegades contactat per la federació dominicana, però ell, internacio­nal per Espanya des de la sub 17, només es veu amb la roja.

Amb l’arribada de De Tomás ja n’hi ha fins a sis en aquesta convocatòr­ia procedents del planter blanc: De Tomás, Dani Carvajal, Diego Llorente, Rodrigo Moreno, Morata i Pablo Sarabia. Sense comptar amb Brahim, que ja ha debutat al primer equip blanc. c

 ?? JUANJO MAI
ZN O RKR ?? Raúl de Tomás dilluns a l’entrenamen­t de la selecció espanyola
JUANJO MAI ZN O RKR Raúl de Tomás dilluns a l’entrenamen­t de la selecció espanyola

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain