La Vanguardia (Català-1ª edició)

Un ‘nou’ vell Palau

El Barça invertirà un milió d’euros a modernitza­r el seu pavelló, incloent-hi nous videomarca­dors a l’estil NBA, per atreure més aficionats

- LUIS BUXERES Barcelona

Aquest mort encara belluga. Al vetust Palau Blaugrana l’han jubilat unes quantes vegades, però encara li queda molta vida. Almenys cinc anys més, ja que el Barça no té previst inaugurar el seu nou pavelló fins a la temporada 2025-2026. Fins aleshores, el bàsquet blaugrana seguirà fidel a a la que és casa seva des del 1971. Amb la data del trasllat ja sobre la taula, el club ha decidit implantar una sèrie de mesures per incrementa­r els ingressos d’una secció que continua sent molt deficitàri­a (41 milions de pressupost) amb l’objectiu a mitjà termini que sigui eficient i tingui un balanç pròxim a zero entre ingressos i despeses. Per aconseguir-ho ja han començat a treballar per amortitzar i rendibilit­zar una de les millors plantilles de la seva història.

La mesura més cridanera preveu la inversió d’un milió d’euros per “rejovenir” el Palau i fer l’experiènci­a de partit més atractiva per als aficionats. El Barça vol millorar la presentaci­ó dels equips i posar-se a l’altura dels grans pavellons d’Europa pel que fa a espectacle. Per això, canviarà tot el sistema de megafonia i el sistema elèctric del Palau, que fins ara impedien aquest tipus d’actes perquè estaven completame­nt desfasats. En aquest sentit, cridarà molt l’atenció dels aficionats el canvi del videomarca­dor central que penja del sostre del pavelló.

Amb cinc anys de vida al davant, el club ha optat per una inversió eficient, per això no s’instal∙laran els aparells més moderns del mercat, que són els més cars, però sí uns més estil NBA que els actuals. L’empresa elegida, que també treballa amb altres pavellons en construcci­ó com el del València, serà també l’encarregad­a d’instal∙lar els del nou Palau, per això s’ha pogut negociar un millor preu.

Al marge de les millores, el Barça té previst inaugurar pròximamen­t un córner a la botiga oficial del Camp Nou dedicat exclusivam­ent al bàsquet, ja que l’augment en les vendes de samarretes està sent progressiu. Un escenari que a més s’impulsa redecorant el taulell exterior de la botiga amb productes exclusivam­ent de bàsquet durant els dies de partit. A més, s’impulsarà l’experiènci­a VIP transforma­nt l’actual casal d’avis en una sala funcional on llegendes com Audie Norris aniran regularmen­t a interactua­r amb els aficionats.

Mentrestan­t, dins de l’Espai Barça, el club està reformulan­t el projecte del nou Palau, que passarà a tenir un aforament de 15.000 espectador­s en lloc dels 10.000 inicialmen­t previstos, amb l’objectiu d’acollir una final four. A més a més, com una via extra d’ingressos, el pavelló també acollirà concerts, que requereixi­n de fins a 20.000 espectador­s, aforament al qual s’arribarà amb les localitats dretes sobre la pista. c

El club vol elevar els ingressos amb diverses mesures en espera del Nou Palau, previst per al curs 2025-2026

 ?? XA IER CER ERA ?? Imatge general del Palau Blaugrana, inaugurat el 1971
XA IER CER ERA Imatge general del Palau Blaugrana, inaugurat el 1971

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain