La Vanguardia (Català-1ª edició)

Una diplopia torna a frenar Márquez

El pilot hi veu doble després de l’accident entrenant-se

- CARLOS RUIZ Barcelona

Quan semblava que recuperava la millor versió, amb dos triomfs seguits, Marc Márquez ha hagut de tancar la temporada de MotoGP anticipada­ment per una diplopia (visió doble), una alteració visual conseqüènc­ia del seu accident entrenant-se que ja va patir tant el 2011 a Moto2 com de manera lleu el 2007 durant la disputa del Campionat d’Espanya (CEV). Després de superar la greu fractura a l’húmer dret, ja habituat al ritme de competició i plantant cara als millors, ha aflorat aquesta malaltia soferta en el passat arran de la commoció cerebral que va patir fa poc més d’una setmana quan practicava off-road. El cop li va impedir de córrer al GP de l’Algarve per “precaució”, però ahir l’equip Repsol Honda va anunciar que el de Cervera tampoc serà a l’última cursa a València d’aquest cap de setmana ni als tests de Jerez (18-19 de novembre).

“L’examen fet a Marc Márquez després de l’accident ha confirmat que el pilot té diplopia i ha revelat una paràlisi del quart nervi dret amb afectació de l’oblic superior dret. S’ha optat per un tractament conservado­r”, va indicar el doctor Sánchez Dalmau, el mateix que el va tractar en el passat i a qui va visitar el pilot dilluns a l’hospital Clínic de Barcelona. El nervi és el mateix que va quedar afectat fa una dècada, el 21 d’octubre del 2011, quan Márquez va caure als primers entrenamen­ts lliures del GP de Malàisia després de creuar-se amb un bassal d’aigua que no van detectar els comissaris. En aquell temps, el català estava protagonit­zant una remuntada espectacul­ar en la lluita pel campionat de Moto2 amb Stefan Bradl, ara pilot provador del Repsol Honda, que el tornarà a substituir al circuit Ricardo Tormo. Al vuit vegades campió del món se li va escapar el títol i es va estar gairebé cinc mesos de baixa, tots amb visió doble. “Són moments durs, sembla que plogui sobre mullat (...) Toca paciència, però si una cosa he après és a afrontar les adversitat­s amb positivita­t. Gràcies pel suport”, va escriure ahir el pilot a Twitter. D’aquesta manera, Márquez tanca en fals un curs en què ha viscut llums i ombre després d’un any d’absència per la complicada fractura d’húmer soferta el 19 de juliol del 2020 a Jerez. Sense la força necessària al braç dret la major part de l’any, va alternar resultats frustrants amb victòries il∙lusionants als seus circuits fetitxe, Sachsenrin­g i les Amèriques, a més del triomf a Misano el 24 d’octubre, la seva última aparició abans de l’accident.

Després de la conclusió de la temporada a València, Márquez tindrà poc més de dos mesos per recuperar-se abans dels primers tests de la pretempora­da 2022. Les jornades de prova seran el 5 i 6 de febrer al circuit malai de Sepang i la setmana següent, de l’11 al 13, al nou traçat urbà de Mandalika a Indonèsia. La primera cursa del calendari, tret de canvis futurs, serà a Qatar el 6 de març. c

“Són moments durs, sembla que plogui sobre mullat (...) Toca paciència”, va escriure Márquez a Twitter

 ?? MIRCO LAZZARI ?? Marc Márquez es perd el GP de València, últim de la temporada
MIRCO LAZZARI Marc Márquez es perd el GP de València, últim de la temporada

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain