La Vanguardia (Català-1ª edició)

Quina Muguruza veurem?

Avui arrenquen les WTA Finals, el torneig de les vuit raquetes de l’any, a la Guadalajar­a mexicana: Garbiñe Muguruza i Paula Badosa lluitaran pel títol

-

Abans, el torneig de les mestres el guanyaven sempre les mateixes.

Chris Evert havia recollit quatre títols als anys setanta. Martina Navratilov­a se n’havia emportat vuit més a cavall dels setanta i els vuitanta. Els noranta havien estat de Steffi Graf (5) i Monica Seles (3). Després apareixeri­a Serena Williams: fins al 2014, s’apropiaria de quatre copes.

I després?

Ara això és un caos.

Sis jugadores diferents han guanyat les sis últimes WTA Finals. I aquest any hi haurà més sobresalts: cap de les vuit candidates no s’ha apuntat mai el trofeu.

Quan li demanem la seva opinió, Paula Badosa, una de les vuit aspirants, ens diu:

–Hi ha qui critica el fet que no hi hagi una número 1 sòlida al circuit femení. Però el nivell del tennis s’ha elevat moltíssim. Avui veus el partit d’una top 30 davant una top 15 i l’espectacle és boníssim. Jo mateixa puc jugar alguna vegada davant la número 1 o la 2 i no saber què passarà. Això no pot ser dolent per al tennis...

Badosa ve d’imposar-se a Indian Wells, fa tot just tres setmanes –cap espanyola no hi havia guanyat mai–, i aquest gran èxit li va obrir definitiva­ment les portes de les WTA Finals, on també apareixerà Garbiñe Muguruza, una altra espanyola, cosa mai vista en 21 anys, des dels temps d’Arantxa Sánchez Vicario i Conchita Martínez.

L’aposta és important, i veus tan reconegude­s com les d’Evert i Navratilov­a interprete­n que totes dues tenen opcions en la cita que arrenca avui mateix a la Guadalajar­a mexicana.

Quan li pregunten per Muguruza, que aquesta pròxima nit (no abans de les 2.30 hora catalana, a Teledeport­e i DAZN) debuta contra Karolína Plísková, Martina Navratilov­a respon que la hispanoven­eçolana té el tennis, però no la consistènc­ia:

“Òbviament, Muguruza té el joc per vèncer qualsevol un dia determinat. La seva és una carrera de Saló de la Fama. Pot guanyar en qualsevol superfície. Però li falta la consistènc­ia. Si no es lesiona, pot tornar a ser una amenaça perquè les ha vençudes totes”, deia Navratilov­a al web de la WTA Tour.

I en aquesta línia es mou Evert:

“Havent guanyat Wimbledon [2017], la Garbiñe té el joc complet –Muguruza torna al torneig de les mestres quatre anys després de la seva última aparició–. És forta. Quan està activa, té el nivell de confiança

“Muguruza pot guanyar en qualsevol superfície, però li falta consistènc­ia”, diu Martina Navratilov­a

que potser aquestes altres jugadores no tenen. El que l’afecta són les lesions i els nervis. És un signe d’interrogac­ió, quina Gabi apareixerà ara?”.

(Barbora Krejcikova i Anett Kontaveit l’esperen en aquest mateix grup, conegut com a Grup Teotihuacá­n.)

De la mateixa manera que Muguruza arrenca aquesta nit, Badosa, una de les revelacion­s tennístiqu­es de l’any (havia obert l’any com la 87a del món, el tancarà al top ten), debutarà demà: al seu grup hi apareixen Arina Sabalenka, Iga Swiatek i Maria Sakkari. c

 ?? AFP7 VÍA  UROPA PR SS /  P ?? Kontaveit, Muguruza, Sakkari, Sabalenka, Krejcikova, Plísková, Swiatek i Badosa ahir
AFP7 VÍA UROPA PR SS / P Kontaveit, Muguruza, Sakkari, Sabalenka, Krejcikova, Plísková, Swiatek i Badosa ahir

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain