La Vanguardia (Català-1ª edició)

Vicio preveu facturar gairebé 4 milions i obrir a Madrid

La marca d’hamburgues­es ocuparà 120 persones aquest any

- BLANCA GISPER Barcelona

Vicio és una de les marques del moment al sector del repartimen­t a domicili. En poc més d’un any al mercat, preveu ingressar gairebé 4 milions d’euros. I tan sols amb comandes entregades a la ciutat de Barcelona.

El fenomen s’explica per una combinació d’ingredient­s que han triomfat entre el consumidor jove i digital. Hamburgues­es suculentes, molta inversió de màrqueting a Instagram i la tirada del seu fundador: Aleix Puig, guanyador del concurs MasterChef en l’edició del 2019.

“Vaig començar l’octubre del 2020 en una petita cuina fantasma al barri de Sants i l’èxit en el primer cap de setmana va ser aclaparado­r. Aquell diumenge ens vam quedar sense pa”, comenta Puig, que es va aliar amb l’emprenedor Oriol de Pablo (ex Joyners) per arrencar aquest negoci.

El model operatiu es basa en l’elaboració dels plats mentre que el lliurament se subcontrac­ta a l’empresa de repartimen­t Glovo. “Tenim un acord d’exclusivit­at amb aquesta plataforma que ens permet arribar a casa del client de manera eficient i amb costos ajustats. Vicio no podria créixer si hagués de contractar repartidor­s propis”.

Des de l’estiu, l’empresa opera exclusivam­ent des d’un local al centre de Barcelona on també ofereix servei de restauraci­ó física al consumidor final. Puig explica que l’empresa va invertir mig milió d’euros en la seva posada en marxa i que en pocs mesos ja ha quedat petit. “La setmana que ve obrirem una dark kitchen a l’Hospitalet i una altra a Sant Andreu després d’una inversió conjunta de 230.000 euros. I, d’aquí un mes, farem el salt a Madrid amb l’obertura d’una cuina al centre de la ciutat. Donarem feina a un total de 120 persones”.

Puig considera que el negoci té potencial per créixer molt més: el 2022 preveu inaugurar fins a 10 cuines a les principals ciutats d’Espanya. A més, l’empresa preveu obrir restaurant­s efímers en zones on es troba el seu consumidor potencial. “Aquest estiu vam obrir un local a Pals, a la Costa Brava, i aquest hivern estarem a la Cerdanya per cobrir la temporada d’esquí”.

Puig detalla que el creixement del negoci es finança amb recursos propis –el negoci és rendible i l’any vinent preveu superar els 16 milions– i també amb capital extern. Des del seu naixement, Vicio ha aixecat uns 700.000 euros procedents de famílies i inversors particular­s catalans. En el futur, Puig preveu finançar-se amb finançamen­t bancari per no perdre, juntament amb el seu soci, la majoria del capital. c

La firma va néixer en una petita cuina fantasma a Sants i preveu 10 obertures per tot Espanya el 2022

 ?? XAVIER CERVERA ?? El fundador Aleix Puig, guanyador del concurs MasterChef, al nou local al centre de Barcelona
XAVIER CERVERA El fundador Aleix Puig, guanyador del concurs MasterChef, al nou local al centre de Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain