La Vanguardia (Català-1ª edició)

Sánchez encoratja el PSOE de Madrid a refer-se de la ensulsiada del 4-M

El president insta la federació a “trobar el seu camí” amb el nou líder

-

grés regional serà el “punt d’inflexió” per rellançar el PSOE de Madrid. “N’hem pres nota”, va afirmar ahir sobre la desfeta de maig. Sánchez també, tenint en compte el que s’hi juga. Per començar, en la seva intervenci­ó el president va evitar tota referència explícita i directa a Ayuso. A la campanya de maig un dels errors que van assumir al PSOE és que Sánchez va buscar el “cos a cos” amb Ayuso, davant la falta de grapa atribuïda al candidat socialista, Ángel Gabilondo, que va reforçar i va oferir grans rèdits electorals a la presidenta autonòmica. Sánchez va reivindica­r el PSOE com “el partit imprescind­ible del nostre sistema polític”, sense cap menció, tampoc, a Mónica García, que a aquella mateixa hora feia pinya amb Yolanda Díaz a València.

“Madrid és un forat negre”, van

“Madrid és un forat negre”, van certificar els socialiste­s fa molts anys; i ara intenten ressorgir

certificar al PSOE ja fa molts anys, sobre una comunitat autònoma que no aconseguei­xen recuperar des que el 1995 Joaquín Leguina va abandonar la seu de la Puerta del Sol. Ja fa més de 26 anys, els mateixos que el PP ocupa la presidènci­a regional de manera ininterrom­puda. Zapatero, Rubalcaba i Sánchez van assajar des d’aleshores diferents fórmules i van impulsar successius candidats, sempre sense èxit. Tanmateix, Sánchez va estar d’aconseguir-ho amb la candidatur­a de Gabilondo el 2015, però es va quedar a un escó d’aconseguir la majoria, i ni encara en el pitjor moment d’un PP assetjat pels escàndols de corrupció, el 2019, va poder barrar el pas a Ayuso, malgrat haver guanyat les eleccions.

Ara fa sis mesos, a les autonòmiqu­es del 4 de maig, el PSOE va ser xuclat definitiva­ment pel forat negre madrileny després d’obtenir el seu pitjor registre històric, amb un 16,8% dels vots. Amb tot, segons els socialiste­s madrilenys, ara és el moment de la “catarsi” i ja “no hi ha temps per a lamentacio­ns”. Només queden 555 dies per intentar aixecar el cap. ●

 ?? ÍCTOR LERENA / EFE ?? Pedro Sánchez ahir acompanyan­t el nou líder dels socialiste­s madrilenys, Juan Lobato
ÍCTOR LERENA / EFE Pedro Sánchez ahir acompanyan­t el nou líder dels socialiste­s madrilenys, Juan Lobato

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain