La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Govern cita les autonomies per preparar la conferènci­a de presidents

Política Territoria­l convoca les comunitats per consensuar l’ordre del dia

-

portant que és l’execució dels milers de milions d’euros dels fons europeus que donaran resposta a totes les reformes que hem compromès amb la UE i que transforma­ran el nostre país des del punt de vista econòmic i productiu”.

El nou reglament elaborat pel Govern central vol evitar que la conferènci­a de presidents sigui un fòrum més per a la pugna partidista, sobretot entre el PP i el PSOE. “Prou baralla veiem cada dia al Congrés”, al·leguen. “Els presidents autonòmics tenen una responsabi­litat més important que la de representa­r la sigla del seu partit. Han de defensar l’interès general dels seus territoris”, asseguren al Ministeri.

En aquesta nova fase, el Govern espanyol vol, a més, fixar “objectius clars”, en què la confe

La ministra té un esborrany del nou reglament de les cimeres i demana que Aragonès hi participi

rència de presidents pugui segellar acords, com asseguren que es va aconseguir amb l’estratègia de vacunació. Ara l’objectiu prioritari serà executar els projectes i els fons europeus. “La injecció econòmica que rebrem d’Europa només serà reeixida si som capaços d’executar-la plegats”, asseguren aquestes fonts.

La missiva també es va remetre al president de la Generalita­t de Catalunya, Pere Aragonès. Cal recordar que el president català va tornar a ser l’únic que no va assistir a l’última cita d’aquest fòrum de debat autonòmic a Salamanca. I en el Ministeri de Política Territoria­l insten Aragonès a “reflexiona­r sobre la seva posició”.

“El Govern de la Generalita­t representa tots els catalans, els que els van votar i els que no, i és important participar en aquests fòrums de multilater­alitat, perquè es posen en comú qüestions tan importants com la del finançamen­t i d’altres en què segurament saber la posició de la resta dels territoris pot ser enriquidor per al president de la Generalita­t”, apunten fonts governamen­tals. ●

 ?? JUANJO MARTIN / EFE ?? Sánchez va reunir l’última conferènci­a de presidents autonòmics el 30 de juliol a Salamanca
JUANJO MARTIN / EFE Sánchez va reunir l’última conferènci­a de presidents autonòmics el 30 de juliol a Salamanca

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain