La Vanguardia (Català-1ª edició)

Carta al gos envejós

- Joaquín Luna

Estimat gos envejós que ni rosega ni deixar rosegar l’os, paladí del negacionis­me i glòria de la humanitat: o et vacunes o ens veurem obligats la ciutadania i els meus amics a adoptar mesures constituci­onals i s’acabarà la ximpleria.

Ningú no parla d’arrencar les ungles com en aquella pel·lícula dels llancers bengalins ni de deixar-te en un taüt amb alacrans perquè som al segle XXI, el segle de l’empatia, però tampoc no podem continuar així, que si avui no em vacuno, si això o allò.

Cal vacunar-se, dilecte torracollo­ns, i no perquè ho aconselli la ciència, la medicina, el Papa, el Bundestag, el Bundesrat o el Bundesbank, sinó perquè ho dic jo, argument en desús i de provada eficàcia paternofil­ial.

I qui soc per exigir que et vacunis? Sagaç pregunta. Jo soc aquell que per les nits ja no surt, jo soc aquell que perd les mascaretes, el que badalla cada dia amb les gràfi

Prou d’empaties: o et vacunes o no podràs assistir al sopar d’empresa 2021

ques, i soc aquí no per estimar-te, sinó per donar-te el que et mereixes perquè això no hi ha déu que ho aguanti existint remei.

T’explicaré alguns escenaris i no del panorama teatral espanyol que poden modificar la teva resistènci­a. No podràs veure sèries amb la dona. Quedarà terminantm­ent prohibida l’entrada en gimnasos amb sales de màquines, tallers de ioga, seminaris de creixement personal, empresaria­l o conjugal. Veto per majoria simple en sopars de matrimonis sabatins. Limitades les activitats sexuals i recreative­s a l’aire lliure, incloent-hi el dogging, el sexting i el petting. Accés restringit als restaurant­s de veure i ser vist i amb limitacion­s a les marisqueri­es corunyeses. Ordre d’allunyamen­t del cònjuge, de l’escola dels nets i dels mítings del PP, tret de places de toros. Vot obligatori al Consell de la República i dues tribunes per veure Dani Alves banda amunt, banda avall.

I això d’assistir presencial­ment al sopar d’empresa 2021, ni de conya. Si totes aquestes mesures no fan canviar d’idea els antivacune­s, el pròxim estiu no podran gaudir de cap creuer per la Mediterràn­ia occidental ni participar als correbous de Tudela.

I si això no funciona, a veure què fem amb tant ca envejós que ni rosega ni deixar rosegar l’os... ●

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain