La Vanguardia (Català-1ª edició)

Argimon no descarta estendre el passi covid si la corba s’agreuja

-

El conseller de Salut de la Generalita­t, Josep Maria Argimon, prefereix generalitz­ar l’obligatori­etat del passi covid, com es fa a França, que tornar a adoptar mesures restrictiv­es, en horaris i aforaments, si la pandèmia s’agreuja. Argimon va parlar sobre aquesta possibilit­at, en un futur pròxim, a la sortida de l’Assemblea Nacional francesa, aquest dilluns, on ha anat convidat per explicar l’experiènci­a a Catalunya contra la covid persistent. Segons Argimon, la pandèmia creixerà les pròximes dues o tres setmanes a Catalunya, seguint l’evolució que el virus està tenint en altres països europeus. “No som una illa. Si Europa està malament, nosaltres acabarem tenint dificultat­s”.

El conseller va recalcar que, abans d’adoptar el certificat digital com a requisit per entrar als bars, restaurant­s, cinemes, museus o altres locals públics, s’ha de tenir el vistiplau del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), ja que suposa “una certa pèrdua de drets i llibertats”. En tot cas, Argimon estima que el passi covid significa menys retallades de drets que tornar a restringir horaris i aforaments. El comitè científic assessor es posicionar­à “molt aviat” sobre aquesta generalitz­ació del certificat, fet que suposa que la implantaci­ó podria accelerar-se.

El Parlament francès s’ha interessat per l’experiènci­a catalana sobre la guia clínica per atendre les persones que pateixen covid persistent. S’impulsa una proposició de llei per reconèixer plenament aquesta malaltia i també per establir prou mitjans per al tractament adequat dels pacients en el sistema de sanitat pública. “És important utilitzar el cas català”, va dir el diputat conservado­r Michel Zumkeller. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain