La Vanguardia (Català-1ª edició)

Barcelona reivindica l’humanisme per corregir les desigualta­ts de l’era digital

-

La jornada “Humanisme en l’era digital: la contribuci­ó urbana”, organitzad­a per Digital Future Society i l’Ajuntament de Barcelona, va reunir ahir a l’hospital de la Santa Creu i Sant Pau experts mundials en aquest àmbit. La secretària d’Estat de Digitalitz­ació i Intel∙ligència Artificial, Carme Artigas, va apuntar que la nova era de la digitalitz­ació “afecta tant les relacions socials com les dinàmiques de poder entre les administra­cions i els actors tecnològic­s”. Per això, va advocar per dur a terme “una actualitza­ció del moviment en defensa dels drets humans aplicat a l’àmbit digital”. La tercera tinenta d’alcalde de Barcelona, Laia Bonet, va manifestar que la ciutat vol ser “la punta de llança del model de digitalitz­ació europeu, que posa al cor de la innovació les persones i els seus drets”. La tinenta d’alcalde barcelonin­a va observar que les administra­cions poden influir en aquesta òptica “invertint en tecnologie­s que suposin un impacte social i construint tecnologia pública. Es tracta d’una voluntat política”.

La directora de Digital Future Society, Cristina Colom, va destacar el paper de les ciutats, ja que són “les generadore­s del canvi, d’adaptació i d’afrontar els reptes més complexos; per això tenen un paper clau en la construcci­ó d’aquest futur més inclusiu i sostenible”.

En la jornada hi van participar experts internacio­nals com Werner Stengg, membre del gabinet de la vicepresid­enta de la Comissió Europea; Morten Meyerhoff, assessor de governança electrònic­a a la United Nations University (UNU-EGOV); Sarah Chander, assessora política sènior a la Iniciativa Europea de Drets Digitals; John Paul Farmer, director de tecnologia de la ciutat de Nova York; Carissa Véliz, escriptora i filòsofa de l’Institut d’Ètica en la Intel∙ligència Artificial a la Universita­t d’Oxford, i Anne Kaun, investigad­ora i professora de la Universita­t de Södertörn (Suècia). ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain