La Vanguardia (Català-1ª edició)

Montoya diu que l’ex va matar Laura Luelmo per gelosia

Judici a porta tancada per l’assassinat de la mestra de Zamora

-

Bernardo Montoya, l’únic acusat per l’assassinat de la docent Laura Luelmo, el desembre del 2018, va tornar ahir –el primer dia del judici en contra seu a l’Audiència Provincial de Huelva– a utilitzar el dit acusatori contra la seva exparella, Josefa Carmina Garrido, que va assenyalar de nou com a autora dels fets.

Segons el testimoni que l’investigat ja havia ofert a la policia el 2019, a funcionari­s de presons i, fins i tot, en un programa de televisió, Luelmo hauria estat assassinad­a en un atac de gelosia. La seva exnòvia li hauria donat cops amb un martell fins a causar-li la mort. Després, “per amor”, ell l’hauria ajudat. Garrido, per la seva part, ja va prestar declaració als jutjats de Huelva de Valverde del Camino, on va defensant la seva “innocència”.

Amb la declaració de Bernardo Montoya, l’únic acusat en la causa, i amb les de 14 testimonis més, començava la primera sessió del judici per determinar la culpabilit­at sobre la mort de la noia. Durant aquesta setmana se celebraran quatre sessions més en què al voltant de 120 persones aportaran proves i oferiran testimonis que ajudaran el jurat popular a dictar sentència.

Ahir, a petició de Francisco Luelmo, oncle de Laura Luelmo i advocat de la família, es va determinar que el judici es desenvolup­i sense públic per preservar la privacitat de la víctima i la família. Tant l’acusació popular com la defensa s’han adherit a aquesta petició.

Des que es va descobrir el cos sense vida de Laura Luelmo, la família ha viscut el seu dolor en la més estricta intimitat. Ara demanen “respecte” i “dignitat” per a la noia i per a ells, i consideren, segons va afirmar l’advocat, que la representa, que “no hi ha cap raó” perquè el judici tingui públic. Així “no es perjudicar­à la memòria de la víctima”, ha insistit.

El ministeri públic, per la seva part, demana una pena de 20 anys per detenció il∙legal, 12 més per agressió sexual i la presó permanent revisable. La Conselleri­a d’Igualtat, Polítiques Socials i Conciliaci­ó de la Junta d’Andalusia s’ha adherit a la sol∙licitud de la Fiscalia. L’acusació particular, que representa els pares, demana també la presó permanent revisable per a l’agressor. Montoya està sent jutjat per l’assassinat i la violació de la jove professora de Zamora, que va tenir la immensa desgràcia de tenir el “monstre” de veí, a la casa de davant, quan es va traslladar a El Campillo a començamen­ts de desembre del 2018 per treballar en un institut de la localitat pròxima de Nerva.

Avui serà el torn d’una vintena d’informants, i dimecres, dia 17, compareixe­ran sis metges forenses i, després d’ells, a la tarda, declararan diversos agents de diferents grups de la Guàrdia Civil. Dijous està prevista la declaració de sis agents més de la Guàrdia Civil, quatre metges forenses i un psicòleg. ●

L’acusat manté la seva tercera versió sobre uns fets que va reconèixer que havia comès en la primera

 ?? OnPALOZn / OP ?? L’acusat Bernardo Montoya compareix davant l’Audiència Provincial de Huelva
OnPALOZn / OP L’acusat Bernardo Montoya compareix davant l’Audiència Provincial de Huelva

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain