La Vanguardia (Català-1ª edició)

Estrelles que brillen

La I Gala de Futbol Femení de ‘Mundo Deportivo’ va premiar Alexia Putellas, Jenni Hermoso, Virginia Torrecilla i Nadine Kessler

- ELS PREMIS

El futbol femení viu un moment de somni. Amb el Barça regnant a Espanya i a Europa, les seves futboliste­s no deixen d’acumular reconeixem­ents a la seva feina. En un nou esforç per visibilitz­ar el futbol femení, Mundo Deportivo va celebrar ahir la I Gala de Futbol Femení. Per l’Antiga Fàbrica Damm hi van passar les estrelles d’ahir, d’avui i de demà. Des de pioneres d’aquest esport com Carme Nieto, fins a promeses com l’holandesa Nikita Tromp, passant per llegendes de la talla de l’alemanya Nadine Kessler i amb protagonis­me especial de les futboliste­s més en forma d’Europa: les blaugrana. Jenni Hermoso va aconseguir el trofeu a màxima golejadora de les cinc principals lligues del continent i Alexia Putellas continua acumulant premis a les seves vitrines en espera de rebre el reconeixem­ent més esperat, la Pilota d’Or. Gran part del protagonis­me de la gala va ser per a la capitana blaugrana, a qui tots consideren favorita per convertir-se en la primera futbolista espanyola que aixeca aquest guardó. Des del selecciona­dor espanyol Jorge Vilda fins a la seva companya Jenni Hermoso van mostrar l’anhel que la Pilota d’Or sigui per a Alexia el 29 de novembre.

La jugadora del Barça va ser nomenada MVP de les grans lligues europees i quan va rebre el premi de Mundo Deportivo va oferir un discurs a l’altura del seu lideratge en el qual es va adreçar a les nenes que vulguin dedicar-se al futbol amb un clar missatge: “Que gaudeixin de cada dia, que n’aprenguin, que agafin valors perquè, arribin o no a ser profession­als, això és una cosa que tindran per a tota la vida”.

El moment més emotiu de la gala va arribar amb el trofeu als valors, que va ser per a la futbolista de l’Atlètic Virginia Torrecilla, víctima d’un agressiu càncer de què ja està recuperada. L’ex del Barça és tot un exemple de superació: “Volia mostrar a la gent que això pot passar i que en pot sortir amb molt positivism­e i ganes”, va explicar emocionada.

No van ser els únics premis: la I Gala de Futbol Femení de Mundo Deportivo també es va reconèixer la trajectòri­a de Nadine Kessler, directora de futbol femení de la UEFA i estrella de l’època daurada del Wolfsburg, amb el trofeu a la jugadora llegenda; o la projecció de la jove Nikita Tromp (Ajax) com a jugadora promesa. A més, l’argentina Flor Bonsegundo (Madrid CFF) va rebre el guardó al millor gol, per una diana al Betis al més pur estil Maradona quan militava al València. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain