La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’Audiència envia a la presó els assaltants de la llibreria Blanquerna

-

L’Audiència Provincial de Madrid ha ordenat l’ingrés a la presó de deu dels condemnats per l’assalt a la llibreria Blanquerna, seu de la Delegació del Govern de la Generalita­t a Madrid, durant els actes de celebració de la Diada del 2013, perquè compleixin la nova condemna imposada pel Tribunal Suprem després que el Constituci­onal ordenés redactar una nova resolució. El tribunal els ha donat deu dies perquè es dirigeixin voluntària­ment a un centre penitencia­ri.

A més a més, la secció 30 de l’Audiència Provincial ha remès un ofici al Suprem perquè indiqui l’estat de l’informe de la tramitació de l’indult de l’Alt Tribunal de dos condemnats més, cosa que també va suposar la suspensió cautelar de la seva condemna.

Finalment, un dels condemnats que estava en crida i cerca va ser detingut i ja compleix la pena al recinte de Victoria Kent, mentre que un altre encara està en parador desconegut.

El Suprem va condemnar a penes d’entre 2 anys i 7 mesos i 2 anys i 9 mesos de presó els 14 assaltants del centre cultural Blanquerna. Els fets van tenir lloc l’11 de setembre del 2013 en el marc de la celebració de la Diada. Tot i això, els condemnats van aconseguir evitar complir la pena després de recórrer contra la sentència al Constituci­onal. El tribunal de garanties va estimar part del recurs dels assaltants i va ordenar al Suprem dictar una nova sentència. Llavors la sala va rebaixar les penes als assaltants.

L’Alt Tribunal va veure provat que els assaltants de la llibreria Blanquerna van boicotejar la celebració de la Diada, van empènyer i van agredir alguns dels assistents, van desplegar banderes, van cridar consignes

Els partits independen­tistes critiquen que l’empresonam­ent arriba amb “retard”, vuit anys després dels fets

contra l’independen­tisme i van llançar gas pebre al recinte, ubicat al carrer Alcalá de la capital.

Després de fer-se pública la resolució, els partits independen­tistes van lamentar “el retard” de l’empresonam­ent. El portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, va dir que l’ordre arriba “tard”, vuit anys després que tinguessin lloc els fets. ●

 ?? LVD ?? Moment de l’assalt a la Blanquerna
LVD Moment de l’assalt a la Blanquerna

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain