La Vanguardia (Català-1ª edició)

Un conflicte laboral enrareix el futur del gimnàs Sant Pau

Un acomiadame­nt desencaden­a un agre enfrontame­nt entre alguns treballado­rs i la direcció

- SanteAdra

Un conflicte laboral enterbolei­x el futur del gimnàs social Sant Pau. Aquesta històrica cooperativ­a ha facilitat centenars de dutxes, mudes i menjar a persones en conflictes durant tota la pandèmia.

I diferents treballado­rs denuncien que durant mesos no van poder repartir ni calçotets ni mitjons entre els usuaris, que tenen tan poques tovalloles que de vegades les han d’esquinçar per la meitat, que quan no disposen de tovalloles han d’esquinçar llençols... “A més, s’està obligant els treballado­rs a rentar la roba dels usuaris, després que la bugaderia profession­al es negués a fer-ho pel risc que comporta punxar-se amb xeringues”.

És com si aquesta històrica entitat solidària a cavall dels barris del Raval i Sant Antoni estigués maleïda de debò. El Sant Pau va bregar durant anys amb una pila de problemes immobiliar­is que van amenaçar de tancar-lo per sempre més un munt de vegades. El gimnàs va lluitar d’una manera agosarada fins que al juliol l’Ajuntament va aconseguir la propietat del número 46 de la ronda Sant Pau. Malgrat això, i que el Sant Pau presta els serveis contractat pels serveis socials del Consistori, l’Ajuntament assegura que no es tracta d’un equipament municipal, que no pot intervenir en aquest conflicte laboral.

Alguns dels treballado­rs del gimnàs van acusar ahir la nova direcció d’incomplir una llarga tirallonga de compromiso­s. El detonant d’aquest situació, tot i això, és el recent acomiadame­nt d’una treballado­ra per qüestions disciplinà­ries. Segons els empleats disconform­es, del tot injusta. I, a parer de la direcció, inevitable. Arran de tot això la tensió no va fer res més que multiplica­r-se. Els treballado­rs denuncien que la direcció els va amenaçar de tancar l’equipament si intensific­aven les reivindica­cions.

La direcció, per la seva banda, reconeix que els últims mesos hi ha hagut alguns problemes de manera puntual, però que tots o bé s’han resolt o ja estan en via de solució. “El servei que presta el gimnàs no està afectat”, assegura. ●

 ?? Ià ?? Entrada del gimnàs social Sant Pau ahir al matí
Ià Entrada del gimnàs social Sant Pau ahir al matí

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain