La Vanguardia (Català-1ª edició)

Sant Adrià i Badalona s’oposen al nou pont sobre el Besòs

-

El nou pont sobre el Besòs, exclusiu per a autobusos, que va anunciar abans-d’ahir el director d’Infraestru­ctures de Mobilitat, Xavier Flores, ha rebut el rebuig frontal dels dos ajuntament­s de la demarcació: Badalona i Sant Adrià de Besòs. Tots dos coincideix­en a criticar les formes del Govern, que no en va informar els municipis afectats.

La Generalita­t esgrimeix que el 2011 es va redactar un estudi per a un nou carril a la C-31 que incloïa un viaducte per travessar el Besòs, però obvia que els ajuntament­s van presentar al∙legacions al projecte “que no es van respondre mai”, recorda Filo Cañete, alcaldessa de Sant Adrià.

“Ningú no ens ha comunicat res”, censuren els alcaldes, Filo Cañete i Ruben Guijarro, a qui treu de polleguera la idea de “tenir més columnes al nostre territori”. Des de Badalona van més enllà i proclamen que estan en desacord “amb qualsevol infraestru­ctura que pugui consolidar una autopista que volem eliminar”.

“Apostem per crear un ens format pels ajuntament­s, la Generalita­t, l’AMB i la societat civil que encari el futur de la C-31 amb l’objectiu d’eliminar-la”, conclou el nou alcalde de Badalona.

El Parlament ja va aprovar fa dos anys una resolució per impulsar la creació d’un consorci per desplegar el pla director urbanístic de transforma­ció de la C-31 en el tram Sant Adrià-Badalona, conjuntame­nt amb els ajuntament­s. Per això lamenten que “Territori no tingui en compte la feina prèvia”.

El viaducte ideat per Territori amenaça el projecte de l’AMB per oxigenar el barri de la Catalana

Una de les iniciative­s plantejade­s, segons revela Filo Cañete, és un projecte impulsat des de l’Àrea Metropolit­ana de Barcelona (AMB) per construir una sortida a la Ronda cap al polígon de Montsolís per oxigenar el tram davant el barri de la Catalana de cara a la previsió d’instal∙lar-hi grans plataforme­s logístique­s.

“No tolerarem més columnes –adverteixe­n des dels ajuntament­s– “quan el que anhelem és soterrar la C-31”. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain