La Vanguardia (Català-1ª edició)

Les jugadores estan “fartes d’esperar” Les futboliste­s avisen: “Si la situació no es desbloquej­a, farem vaga”

-

El futbol femení està a punt de fer vaga. La paciència de les jugadores està al límit i exigeixen als clubs i al Consell Superior d’Esports (CSD) que, una vegada per sempre, arribin a un acord que desbloqueg­i la profession­alització de la lliga. Els clubs estan dividits en dues propostes d’estatuts, amb Barça, Reial Madrid i Athletic d’una banda, i dotze clubs més de l’altra, i el CSD, com a mediador, els exigeix unanimitat.

En l’última jornada de lliga les jugadores van fer aturades de 30 segons abans dels partits per denunciar la situació i ahir van anar un pas més enllà i van oferir una roda de premsa a la seu de l’Associació de Futboliste­s Espanyols (AFE) per avisar que si no es troba una solució aviat aniran a la vaga, tot i que no van concretar cap data. “Estem cansades d’esperar. Només volem tenir les condicions que mereixem”, manifestav­a Silvia Meseguer, jugadora de l’Atlètic de Madrid i vicepresid­enta d’AFE.

“La vaga serà l’última opció”, assegurava aquesta setmana la capitana del Barça Alexia Putellas, que reivindica­va una solució: “Les jugadores, des del terreny de joc, ho estem donant tot i necessitem aquest reconeixem­ent institucio­nal”. ●

■ El blaugrana Miralem Pjanic, cedit actualment al Besiktas, no va entrar a l’acta del matx d’ahir de la seva selecció, Bòsnia, contra Ucraïna, després d’aparèixer unes fotografie­s de la nit abans del partit contra Finlàndia, de dissabte, en què se’l veu en un bar fumant xixa i bevent amb amics. Pjanic va quedar apartat de la selecció i tot fa pensar que ja no tornarà a jugar amb Bòsnia.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain