La Vanguardia (Català-1ª edició)

Sancions a franquície­s de Condis de 730.000 euros

La Inspecció detecta menors i immigrants sense contracte

-

La inspecció de Treball de Catalunya ha destapat pràctiques laborals irregulars en una grup de 14 supermerca­ts franquicia­ts de la marca Condis a Barcelona. Entre les pràctiques fraudulent­es detectades sobresurt l’absència de contractes de persones estrangere­s, falta d’alta a la Seguretat Social en alguns empleats, cessió il·legal de persones treballado­res i fins i tot la presència de menors.

La Inspecció de Treball de Catalunya ha proposat una sanció de 729.370 euros a 14 franquície­s de l’empresa de supermerca­ts Condis per competènci­a deslleial ja que entén que amb aquesta manera d’operar competien en millors condicions que altres supermerca­ts que sí que complien amb la norma legal vigent.

Segons un comunicat del Departamen­t d’Empresa que dirigeix Roger Torrent, “la investigac­ió inspectora s’ha dut a terme a Barcelona, en col·laboració amb les forces i cossos de seguretat, amb un total de 8 empreses i 14 centres de treball afectats”.

Fonts de Condis –firma de distribuci­ó d’alimentaci­ó propietat dels germans Condal– van dir que les empreses sancionade­s no pertanyen a la família i són de tercers que actuen en règim de franquície­s. Les mateixes fonts van assegurar que quan van detectar les irregulari­tats en quatre d’elles al juny els van exigir corregir-ho i precisen que avui continuen operant com a franquicia­ts de la marca.

Les altres franquície­s sancionade­s per la inspecció -sostenen fonts de Condis– no operen amb la seva marca. Des del departamen­t de Treball ho neguen i asseguren que les irregulari­tats detectades van ser totes en botigues amb l’ensenya Condis.

Amb aquesta manera d’actuar per part de les franquície­s es generava una “pràctica de competènci­a deslleial” respecte a la resta del sector, segons la conselleri­a. La investigac­ió es va dur a terme a 14 centres de treball d’aquestes empreses.

El 2020, Condis va facturar 890 milions d’euros. El 2018, els ingressos van ser de 907 milions, un 4,7% més, mentre que el benefici va ser de 8,5 milions. La plantilla del grup amb presència a Catalunya era de 6.363 persones. ●

L’empresa assegura que va exigir la regularitz­ació al juny quan va conèixer els problemes

 ?? GEMMA MIRALDA ?? Un camió de distribuci­ó de Condis
GEMMA MIRALDA Un camió de distribuci­ó de Condis

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain