La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’anglesa Cazoo compra Swipcar per 30 milions

La compra es fa en efectiu i amb accions del comprador

- /

La firma anglesa Cazoo, amb seu a Londres i cotitzada a la borsa de Nova York, ha adquirit el 100% del capital de la plataforma de rènting de cotxes Swipcar, fundada a Barcelona el 2018, per 30 milions. L’operació, firmada ahir, s’articula a través d’una combinació d’efectiu i accions de l’empresa compradora. Julio Ribes, Pablo Pascual i Blas Gil, els tres socis fundadors de Swipcar, continuen a l’empresa amb l’objectiu de continuar impulsant el creixement. “Estem molt contents, però ara toca continuar treballant perquè el potencial de creixement és enorme”, va assegurar ahir Ribes, conseller delegat de Swipcar.

Cazoo és ara mateix una de les empreses de més ràpid creixement a Europa al seu sector, pionera en el canvi a la compra i venda d’automòbils a través d’internet, a més del rènting.

Fundada per l’emprenedor Alex Chesterman, en tot just dos anys ha venut més de 40.000 vehicles en línia i s’ha convertit en un jugador important al mercat en un moment en què els dubtes a l’hora de comprar un cotxe –o les dificultat­s per falta de productes disponible­s– afecten els compradors.

Per la seva part, Swipcar ha viscut un procés similar, encara que a menor escala. En tot just tres anys, la companyia fundada a Barcelona s’ha convertit en un dels líders del sector a Espanya i també aporta al grup la seva presència amb el negoci incipient a Itàlia i Portugal.

Per tant, la complement­arietat geogràfica entre comprador i venedor és total, ja que Cazoo està fortament implementa­t al Regne Unit, Alemanya i França, mentre que Swipcar, que va sortir d’aquest últim país, aporta la seva presència als esmentats països del sud d’Europa. A més, Cazoo es dedica al rènting i també ven cotxes de segona mà, una línia de negoci que, previsible­ment, desenvolup­arà a partir d’ara a Espanya a través de Swipcar.

La companyia catalana no dona xifres de vendes, però el 2020 va facturar prop de 3 milions d’euros, malgrat la pandèmia. Les perspectiv­es eren molt bones i, a començamen­ts d’aquest any, la companyia va dir que tenia 500 subscripto­rs de vehicles mensuals –la forma en què denomina els clients de rènting–, per la qual cosa preveia que la xifra de vehicles llogats assolís les 6.000 unitats a tancament del 2021. Cazoo li ha llançat el llaç abans que ningú altre en un sector en expansió i en plena fase de consolidac­ió. ●

■ Amphora, una start-up de Barcelona que ofereix serveis logístics per a empreses de comerç electrònic, ha captat 1 milió d’euros. La ronda ha estat liderada pels fons JME i Kapita. També han participat Encomenda, Abac i B-Startup, a més de comptar amb el finançamen­t públic d’Enisa i l’ICF. La injecció de capital es destinarà a l’obertura de tres nous centres logístics a Barcelona, Madrid i Milà. L’empresa, nascuda aquest 2021, preveu facturar 4 milions el 2022, i ampliar el seu equip de 10 a 15 persones aquest any. B. Gispert

Cazoo és molt fort al Regne Unit, Alemanya i França, mentre que Swipcar és a Itàlia, Espanya i Portugal

La ‘start-up’ de logística per a comerç electrònic aconseguei­x 1 milió d’euros

 ?? LV ?? Julio Ribes, Pablo Pascual i Blas Gil, els tres socis fundadors de Swipcar
LV Julio Ribes, Pablo Pascual i Blas Gil, els tres socis fundadors de Swipcar
 ?? A ?? Els socis Joaquim Sant, Adrià Cortés i Joan Tresserras
A Els socis Joaquim Sant, Adrià Cortés i Joan Tresserras

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain