La Vanguardia (Català-1ª edició)

Paralitzat el projecte de pantalles acústiques d’Adif

-

La ministra de Transports, Raquel Sánchez, va informar dimarts en una compareixe­nça al Senat que se suspèn temporalme­nt la col∙locació de les pantalles acústiques per part d’Adif en 36 municipis catalans per minimitzar el soroll que produeix el pas dels trens. El projecte va indignar els alcaldes, ja que preveu la instal∙lació d’elements sonoreduct­ors d’entre dos i cinc metres d’alçària.

La ministra va assegurar que s’ha pres la decisió després que diversos municipis haguessin buscat alternativ­es al projecte inicial d’Adif que no envaïssin un espai de domini públic municipal i de gran interès paisatgíst­ic i que adoptessin mesures per evitar la transmissi­ó de vibracions als edificis, la contaminac­ió acústica i d’altres com la modernitza­ció de sistemes de rodament i frenada o millorar el mantenimen­t de carrils i travesses.

A Badalona el projecte afectava el passeig de la Rambla, la principal artèria paral∙lela a les vies fèrries. L’Ajuntament es va reunir amb l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Camins, Canals i Ports de Barcelona, de la Universita­t Politècnic­a de Catalunya, per valorar el projecte d’Adif i buscar alternativ­es. El ple municipal va aprovar una moció de suport a les al∙legacions en què constava que les pantalles podien convertir-se en murs de grafitis, així com la insegureta­t que comportari­a aixecar una pantalla de tres metres en un tram de 59 metres i una altra de cinc en un tram de 34 metres. Malgrat això, Adif va iniciar sense avís previ el procés d’expropiaci­ó de terrenys per imposar aquestes instal∙lacions. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain