La Vanguardia (Català-1ª edició)

Preparats, llestos...

El sector turístic celebra a la Llotja de Mar la recuperaci­ó de Barcelona i el potencial vinculat a la cultura, la gastronomi­a i la tecnologia

- SARA SANS

Que a Barcelona hi passen coses interessan­ts, que Barcelona continua despertant interès al món, que la ciutat no està en decadència: “Les cartes de Barcelona són les millors”, va apuntar Eduard Torres, president del comitè executiu de Turisme de Barcelona, la nit que el sector en ple es va vestir de gala per treure pit i reivindica­r-se com a indústria. Una nit per celebrar els temps (millors) que esperen per als seus negocis i, en conseqüènc­ia, per a la ciutat. I una nit per plantejar nous reptes –més digitalitz­ació– i més implicació de la Generalita­t en la promoció de Barcelona.

Amb el lema “Barcelona aixeca el vol”, la trobada a la Llotja de Mar va servir per liquidar una etapa, potser la més amarga del sector, i mostrar el potencial i les possibilit­ats d’una Barcelona “que continua generant atractiu i que continua generant un interès espectacul­ar, com mostren les xifres econòmique­s i d’inversions en oficines, empreses que venen a instal∙lar-s’hi...”, va afegir Torres. Més de 500 persones de tots els sectors i àmbits relacionat­s amb el turisme van brindar per aquest futur i per haver superat una crisi que havia de durar tres mesos, després sis i que es va acabar allargant un any i mig, durant el qual va castigar especialme­nt les destinacio­ns que, com Barcelona, més depenen dels mercats internacio­nals i va esborrar totes les xifres de rècord del 2019.

Si l’objectiu era prendre el pols al sector, la trobada no va decebre. Sector privat i representa­nts de l’administra­ció van omplir la Llotja. En representa­ció de l’Ajuntament –a falta de l’alcaldessa, Ada Colau–, hi van assistir el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni; el regidor de Turisme i Indústries Creatives, Xavier Marcé, i la presidenta del grup de JxCat, Elsa Artadi. La directora general de Turisme de la Generalita­t, Marta Domènech, també va assistir a una gala que ha nascut amb voluntat de convertir-se en cita anual.

La nit també va servir per compartir estratègie­s de futur,

Torres: “La Generalita­t ha d’invertir a Barcelona i la ciutat ha de ser generosa amb el territori”

“des d’una concepció de la promoció i la projecció amb ADN publicopri­vat”, van coincidir Collboni i Mònica Roca, presidenta de la Cambra de Comerç de Barcelona. Torres va insistir en el paper clau del consorci en la recuperaci­ó i per afrontar aquests nous reptes: “No som un òrgan de denúncia, sinó de promoció, però la promoció ha de ser compartida. És el moment que la Generalita­t inverteixi a Barcelona, i la ciutat ha de ser generosa amb el territori; exigirem aquesta col∙laboració institucio­nal”, va advertir.

Més reptes: “Una promoció no només segmentada, sinó selectiva; màrqueting intel∙ligent; estratègie­s amb grans ciutats com Nova York i Londres...”, va apuntar la directora general de Turisme de Barcelona, Marian Muro. Cultura, gastronomi­a, música, clàssica, esport, comerç... Valors i relats ja integrats en la imminent campanya de Nadal. El vídeo promociona­l es va estrenar ahir a la nit, i la setmana que ve es presentarà a Madrid.

En representa­ció del sector no hi van faltar hotelers, amb el president del gremi, Jordi Clos, al capdavant; la restauraci­ó, amb Oriol Castro, Albert Raurich, Ly Leap, Christian Escribà i la sommelier Meritxell Falgueras; el sector cultural, amb el director del Sónar, Ricard Robles, i Valentí Oviedo, director de la Fundació Gran Teatre del Liceu. El president de Port Aventura, Arturo Mas-Sardà, tampoc no es va perdre la cita. Jordi Portabella hi va assistir com a representa­nt del FC Barcelona, i Fermí Villar, com el d’Amics de la Rambla. I així fins al mig miler. ●

 ?? MANÉ ESPINOSA ?? Més de 500 profession­als del sector i representa­nts de l’administra­ció van participar en la gala
MANÉ ESPINOSA Més de 500 profession­als del sector i representa­nts de l’administra­ció van participar en la gala

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain