La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’Ajuntament de Palma vol comprar l’antic camp del Mallorca

-

L’Ajuntament de Palma vol recuperar l’antic estadi de futbol del Reial Mallorca, el Lluís Sitjar, que agonitza abandonat en ple centre de la ciutat d’ençà que l’equip es va traslladar al seu actual camp, Son Moix, l’any 1999. Amb el pas del temps, la zona s’ha convertit en un espai abandonat i insalubre malgrat que es troba en una àrea central de la capital balear.

Els pressupost­os municipals de Palma per a l’any que ve reserven una partida de 10 milions d’euros per a la compra de la vella instal∙lació esportiva, on es vol habilitar un nou espai públic que permeti prolongar el parc de sa Riera, veí a l’estadi, entre altres actuacions.

Fa anys que l’Ajuntament palmesà negocia amb els amos dels terrenys, repartits entre el club de futbol i diversos petits propietari­s, però fins ara no s’ha aconseguit un acord. Els tècnics municipals ja van fer una primera taxació d’aquest espai en els esmentats 10 milions d’euros que es reserven per a la compra. Tot i això, la regidora de Model de Ciutat, Neus Truyol, va explicar que esperen arribar a un pacte definitiu amb els copropieta­ris.

No s’ha detallat què es farà en cas d’acord, però sí que s’ha descartat la possibilit­at de construir-hi habitatges per l’oposició dels propietari­s, que sempre han condiciona­t la venda de les seves participac­ions al fet que al solar resultant s’hi creï una zona pública.

El camp de futbol Lluís Sitjar va quedar abandonat el 1999 i el seu estat s’ha anat degradant els últims anys fins al punt de l’Ajuntament de Palma es va veure obligat a demolir la grada a causa de la perillosit­at de la instal∙lació i el risc d’ensorramen­t. Fa anys que els veïns del voltant denuncien l’estat d’abandoname­nt de l’històric estadi del Reial Mallorca. ●

 ?? JAIME MOREY ?? El que queda de l’estadi, abandonat des del 1999
JAIME MOREY El que queda de l’estadi, abandonat des del 1999

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain