La Vanguardia (Català-1ª edició)

Apple s’obre que els usuaris particular­s puguin reparar els dispositiu­s

-

Apple s’obre a les reparacion­s dels dispositiu­s de la marca pels mateixos usuaris. A partir de principis d’any als Estats Units i al llarg del 2022 en altres països –incloent-hi Espanya–, qualsevol persona que vulgui reparar pel seu compte un dispositiu de la poma mossegada podrà demanar a la companyia el recanvi necessari, i les eines adequades, i tindrà a la seva disposició els manuals oficials de reparació. La iniciativa començarà amb els iPhone 12 i els iPhone 13 i continuarà amb els Macs basats en el xip M1.

L’anunci suposa un canvi d’estratègia d’Apple en les reparacion­s dels seus dispositiu­s, sobre les quals sempre ha exercit un control estricte. Els clients podran accedir pròximamen­t a més de 200 peces i eines d’Apple. La companyia publicarà perquè es puguin descarrega­r els manuals oficials de reparació, amb les mateixes instruccio­ns que segueixen els seus tècnics i els dels centres autoritzat­s.

Una vegada acabada la reparació, l’usuari podrà tornar la peça a Apple, que es farà càrrec del reciclatge i facilitarà un crèdit al client. El sistema començarà amb els elements que més solen fer necessari portar els dispositiu­s al taller: la pantalla, la bateria i la càmera als iPhone. Al llarg del 2022 s’hi afegiran reparacion­s més complicade­s.

Fonts d’Apple van aclarir que la garantia del dispositiu no es veurà afectada pel simple fet de fer la reparació. La companyia considera que la gran majoria de les reparacion­s continuara­n fent-se a les seves botigues, els seus 5.000 proveïdors de serveis autoritzat­s (ASP) o els seus 2.800 tallers de reparació independen­ts en més de 200 països. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain