La Vanguardia (Català-1ª edició)

Ernest Folch dirigeix la renovada Navona, que tornarà a publicar títols el febrer del 2022

-

Ernest Folch és l’editor-propietari de la renovada editorial Navona, que publicarà altra vegada títols el febrer del 2022, just un any després del seu tancament per deutes al febrer. Amb la pretensió de constituir-se com una editorial mitjana (entre els grans grups i les petites independen­ts), publicant uns cinquanta títols anuals, tant de ficció com de no-ficció, en castellà i en català, la renovada Navona tindrà la seva seu al carrer Aribau i compta, com a socis capitalist­es de

Folch, amb els empresaris Jaume Roures (Mediapro) i Tatxo Benet, propietari de la llibreria Ona.

Entre els primers títols que es publicaran en la nova etapa hi ha la Poesía completa de Sylvia Plath en castellà, quatre novel∙les de José Saramago en català (les primeres, L’home duplicat i Assaig sobre la ceguera) així com el llançament en català i castellà de la novel∙la La llibretera de París, de la nordameric­ana Kerri Maher, que tracta la vida de Sylvia Beach, primera editora de l’Ulisses de James Joyce des de la seva llibreria parisenca Shakespear­e & Company.

En la no-ficció, el títol estrella és Baselga, el metge que volia canviar el món, del periodista de La Vanguardia Josep Corbella, que sortirà alhora en català i castellà.

Folch, un veterà de l’edició, és fill del mític editor Xavier Folch, mort al juny. Ha estat editor a RBA, director editorial del Grup 62, fundador i màxim responsabl­e d’Ara Llibres, director editorial d’Edicions B i director del diari Sport. Va tenir un infart el maig del 2020 i actualment és tertulià a RAC1.

L’anterior propietari de Navona, Pere Sureda, va portar l’empresa a concurs de creditors quan va acumular deutes per valor de 2,5 milions d’euros. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain