La Vanguardia (Català-1ª edició)

Laporta: “No descarto recuperar Iniesta o Messi”

- /

bat, encara. Per això soc una altra vegada aquí. Soc un més de vosaltres”, va dedicar a l’afició.

El futbolista va saltar a la gespa Molt pocs futboliste­s són capaços acompanyat del president Joan de congregar més gent a la seva Laporta i, quan va arribar a la línia segona presentaci­ó amb el Barcede calç que delimita el terreny de lona 13 anys després de la primera joc, Alves es va aturar i es va vegada. Dani Alves n’és un. El latreure les xancletes –el mateix teral brasiler va triplicar ahir el calçat que el 2008– i va entrar al nombre d’espectador­s que el van camp descalç, com si fos al jardí anar a veure el 2 de juliol del 2008. de casa seva o en una platja de Llavors, quan Alves tenia 25 anys i Bahia. Volia connectar-se amb la havia costat 30 milions, es van reseva essència del passat. “Aquí unir unes 3.000 persones al Camp em vaig fer molt gran”, va Nou. Ara que el jugador en té 38, destacar, en referència als 23 arriba sense equip i no podrà jugar fins al gener, 10.378 barcelonis­tes (més que la setmana passada amb Xavi Hernández) van anar a l’Estadi per rebre Alves. El defensa, amant dels titulars, no va decebre cap dels presents amb la posada en escena, el bon rotllo i les seves paraules. “Tinc menys cabells, però les ganes són igual de grans”, va proclamar, aclamat i corejat des de la grada.

Veient l’escena difícilmen­t es podia creure que l’equip és novè a la Lliga i suma quatre jornades sense guanyar. Alves estava eufòric per tornar, cinc anys i mig després del seu a reveure el 2016. “El somni ha dit que no s’havia aca

■ “No ho descarto”. Amb aquesta contundènc­ia inesperada va respondre Jan Laporta quan li van preguntar sobre la possibilit­at d’altres retorns d’impacte, i en concret el de mites de la història blaugrana com Andrés Iniesta o Leo Messi. “No puc predir el futur: aquests dos futboliste­s tenen contracte amb altres clubs. Cal respectar-ho... Però a la vida no se títols que va guanyar al Barça.

Amb 38 anys, Alves no ha perdut ni un bri d’ambició ni de la seva facilitat per aixecar l’ànim al barcelonis­me. “Vull portar il∙lusió i alegria al vestidor. Els últims temps l’equip s’ha carregat de coses negatives. I per canviar les coses cal ser positiu”, va receptar. La solució, a parer seu, passa per tornar a obsessiona­r-se amb la pilota. “La força del Barcelona va ser que tots jugàvem amb aquesta obsessió”.

El brasiler no té dubtes de quin serà el seu rendiment. “He accepsap mai”, va assenyalar el president del FC Barcelona amb un somriure. Davant la comparació entre l’actitud positiva d’Alves amb la d’altres jugadors, com Coutinho o Umtiti, dels quals no es té constància d’una rebaixa de salari, Laporta es va mostrar conciliado­r. “Cada cas és específic; ens vam trobar davant unes condicions heretades, i tot depèn de les negotat el desafiamen­t perquè jo sé el que aportaré”, va justificar, sense importar-li el sou ni la durada del contracte. “Penso a ajudar el Barça fins al juny. No miro més enllà. I si no arribo a l’aprovat i suspenc, jo mateix faré les maletes i me n’aniré”, va prometre.

Per damunt de tot, el brasiler és un guanyador, el futbolista amb més títols de la història, amb 43. I també va enviar un missatge als seus competidor­s pel lloc de lateral dret, Dest, Mingueza i Sergi Roberto. “Jo no vaig néixer per ser segon. Sempre he volgut ser ciacions que estem duent a terme. En alguns casos han anat com volíem i en d’altres continuem en procés”, va dir. “Ens trobem en una fase de recerca d’ingressos, necessitem noves fonts de finançamen­t per adquirir més marge salarial. Per sort, estem incorporan­t gent jove, que arriba amb il∙lusió, jugadors de qualitat i de compromís ferm. Ja hem vist els casos d’Ansu company com a entrenador. Provaré d’ajudar-lo perquè aixequem trofeus. Això seria molt especial”.

De fet, el tècnic va ser clau en l’arribada. “La veritat és que em vaig posar molt pesat amb el presi”, va confessar el jugador. “Quan ens vam reunir amb en Xavi, li vaig dir que Alves s’havia ofert diverses vegades i en Xavi em va dir immediatam­ent: ‘Dani és de les persones que necessito a l’equip’”. va corroborar Laporta. El brasiler està entregadís­sim a la causa. ●

Tinc menys cabells, però les ganes són igual de grans; vull portar il∙lusió i alegria” Dani Alves

Fati i de Pedri, i espero que aviat puguem anunciar noves renovacion­s”, va concloure. Va intervenir també Mateu Alemany per recordar: “Ara mateix hem mantingut el límit salarial per inscriure Xavi i tot el seu equip; ja veurem si al gener hi ha més possibilit­ats. Avui dia no hi ha la possibilit­at de noves incorporac­ions; l’1 de gener ja en parlarem”. X.G. Luque

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain