La Vanguardia (Català-1ª edició)

I mentrestan­t, a París...

Messi prova de conciliar l’adaptació a la capital francesa amb el seguiment del club de la seva vida

- ANAÏS MARTÍ CA AL MUNDIAL

Poc més de 100 dies després de marxar a París, Leo Messi veu sempre que pot tots els partits del seu exequip, el FC Barcelona. Tampoc no és aliè a l’enfeinada actualitat blaugrana. “He parlat amb en Leo. M’ha felicitat i hem fet broma, que és el que fem sempre”, va reconèixer Xavi Hernández el dia de la presentaci­ó com a nou entrenador. També ha parlat en les últimes hores amb Dani Alves, el seu gran amic i millor assistent. Junts van formar una dupla letal al Barça, club on van fabricar fins a 42 gols. El crac argentí, a més, continua mantenint contacte directe amb diversos pesos pesants del vestidor com el capità Busquets o Jordi Alba. També amb Agüero, que està vivint un dels moments més complicats de la seva carrera després que li detectessi­n una arrítmia que el manté allunyat dels terrenys de joc, almenys fins al febrer.

A Messi li va costar d’adaptar-se. Marxar d’una ciutat de manera inesperada i canviar tota una vida no era una cosa que entrés als plans de l’argentí. Però de mica en mica s’ha anat sentint millor. Més acompanyat. Més a gust. Sobretot des que va poder deixar a finals d’octubre l’hotel de luxe Le Royal Monceau, ubicat al centre de París, per traslladar-se a la seva nova llar, ubicada a la zona oest de la capital francesa, a Neuilly-sur-Seine, una de les zones més luxoses de la ciutat.

Tot i que la residència dels Messi queda una mica lluny de la ciutat esportiva del PSG i és una mica més petita que la que té a Barcelona, Messi se sent acompanyat. Allà hi viuen els Messi i altres jugadors del PSG com els seus compatriot­es Ángel Di María i Leandro Paredes. Ells i Neymar han ajudat perquè la integració de l’argentí sigui més suportable, però no han estat pas els únics. Des que va desembarca­r a París, l’exblaugran­a té una molt bona relació amb Sergio Ramos, excapità del Reial Madrid. La confiança i l’afinitat entre ells ha anat creixent a mesura que han compartit plegats sopars i altres esdevenime­nts a la capital francesa. En aquestes trobades tampoc no hi han faltat, a més de Neymar i els seus companys argentins, altres jugadors de l’equip francès com Verratti, el nouvingut porter Donnarumma –que també va viure al mateix hotel que els Messi els primers mesos–, l’espanyol Ander Herrera, que el va convidar al seu aniversari a finals d’agost, o Wijnaldum, un dels jugadors pretesos pel club blaugrana a l’estiu. “Jo volia anar al Barça per jugar amb tu. No em puc creure que siguis aquí”, li va dir l’holandès quan va arribar.

Tot i que a París les rutines són diferents de les que Xavi ha implantat al Barcelona, Messi i la resta dels seus companys solen quedar-se a la ciutat esportiva del PSG per analitzar sobretot els partits. Ho solen fer compartint un àpat, sempre vigilant una cuidada nutrició. Dinar o esmorzar allà és una opció que el tècnic Mauricio Pochettino deixa en mans dels futboliste­s. Precisamen­t la relació entre el tècnic argentí i Messi també ha anat millorant. Ja queda lluny aquell malentès que van tenir a finals de setembre en el partit que va enfrontar el PSG contra el Lió. El rostre d’incomprens­ió de Leo Messi a Mauricio Pochettino després de ser substituït amb el PSG empatant quan faltaven 15 minuts per al final del matx es va convertir en la imatge més viral d’aquell cap de setmana. Minuts abans havia assegurat que es trobava bé, un gest que Pochettino no va veure, tot i que probableme­nt el seu veredicte hauria estat el mateix. “Les decisions les prenc durant el partit pensant en el millor per a l’equip i els jugadors. De vegades agraden i de vegades no”, va respondre Pochettino quan l’hi van preguntar, visibilitz­ant que el 30 argentí probableme­nt no es trobava bé. I

“Jo volia anar al Barça per jugar amb tu; no em puc creure que siguis aquí”, li va confessar Wijnaldum

Messi ho va acabar acceptant.

Les molèsties musculars han estat un altre dels factors que han frenat la seva adaptació al PSG. Fins ara ha disputat vuit partits amb la samarreta del conjunt parisenc i ha marcat tres gols. Tots tres a la Champions, mentre que a la Ligue 1 encara no ha aconseguit estrenar-se.

Sap que aquest és el seu pròxim objectiu. Però sempre amb la mirada posada a la ciutat de Barcelona. La seva casa no es llogarà. Perquè la seva voluntat i la de tota la seva família és tornar-hi algun dia. Si és possible, per ajudar el club de la seva vida. “Sempre he dit que m’encantaria poder ajudar el club en el que pugui. Ser útil i sumar i ajudar que el club estigui bé. El Barça és el club que m’estimo i m’encantaria que continués estant bé, que continués creixent i que continués sent un dels millors del món”, va dir en el seu adeu. ●

 ?? GP ?? Leo Messi entrenant-se amb Di María, un dels millors amics de l’exblaugran­a a París
GP Leo Messi entrenant-se amb Di María, un dels millors amics de l’exblaugran­a a París

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain