La Vanguardia (Català-1ª edició)

“Sortirem a jugar de tu a tu contra el Barça”

Adrià Pedrosa Futbolista del RCD Espanyol

- CARLOS RUIZ

És complicat, per no dir impossible, trobar un però al seu rendiment els últims mesos. Després de la gran irrupció fa tres anys al primer equip, Adrià Pedrosa (1998, Barcelona) es va convertir en titular indiscutib­le amb l’Espanyol a Segona. Convertit en una fletxa en atac, el lateral va polir l’aspecte defensiu a la categoria de plata i ara és una de les raons del bon rendiment de l’equip. Abans del derbi contra el Barça aquest dissabte al Camp Nou, lloc d’infaust record per al del planter, atén La Vanguardia ple de confiança.

El derbi li arriba en un bon moment.

Estic en un gran estat de forma. Em sento bé. Per sort ho estic podent demostrar. Fa temps que no tinc un mal partit. Tant de bo continuï així.

Amb tant d’elogi, sent més pressió i exigència?

Soc una persona que no està pendent del mòbil i les xarxes socials, porto les meves coses, però n’estic una mica al marge. Simplement intento escoltar la gent pròxima a mi, la que de debò he d’escoltar, a qui importo. Intento que les crítiques no m’arribin, i també he reforçat el tema mental. Aquestes coses ja no m’afecten.

En algun moment li ha pesat l’aspecte mental?

He tingut moments de tot. Com que ningú no t’ensenya a gestionar aquestes emocions, quan arribes al primer equip tot es multiplica per cent. El rendiment en el futbol també és al cap. Si continuo millorant aquest aspecte, a més de la meva condició física i qualitat, crec que puc fer un gran salt. És una cosa que vaig millorant des de fa temps i crec que està anant bé.

A l’Espanyol ha crescut i s’ha consolidat a l’elit, però el seu contracte s’acaba el 2023. Es veu molts anys a l’Espanyol?

Ara mateix el cos tècnic em dona una confiança increïble. Em sento un jugador fet a l’equip i a la categoria, tot i que em queda molt perquè soc jove. Tant de bo pugui continuar molts anys més aquí, perquè n’estic encantat i soc al costat de casa meva.

Ara l’equip viu un moment dolç. La clau és haver mantingut el mateix nucli de jugadors de Segona?

Podria ser un dels factors. El míster fins i tot ens ho va dir. Segurament partim amb un plus d’avantatge. Al cap i a la fi ens coneixem més bé al camp, que també és una de les claus per les qual tots rendim més bé.

D’entre tots, De Tomás i Diego López estan sent determinan­ts a les àrees.

El futbol es basa a marcar gols o salvar-los.

Estan a un nivell altíssim. Tant de bo puguin continuar així molt de temps. De Tomás fins i tot ha anat a la selecció.

Vostè està pendent d’una trucada de Luis Enrique?

La tinc al cap. Soc jove, sé què és defensar la samarreta d’Espanya amb la sub 21, i vull continuar rendint bé per guanyar-me la trucada de la selecció. Tampoc no ho tinc gaire interiorit­zat perquè em pot crear una mica de pressió i no rendir bé. Cada vegada que hi ha una convocatòr­ia la miro, sé que és complicat, però no se sap mai.

Com el va afectar no ser als Jocs?

Venia lesionat del partit de l’Europeu sub 21 contra Croàcia. No ho sé perquè no m’ho han dit, però el míster no em va trucar perquè sabia que no podia competir al cent per cent. És cert que em va fer molta ràbia perquè no estava bé físicament.

Emocionalm­ent ja havia fet crosta amb els últims anys a l’Espanyol: l’Europa League, el descens, l’ascens...

Són coses positives i negatives que et fan madurar. És un aprenentat­ge molt més ràpid, i després al camp, amb aquesta experiènci­a, et fa portar més bé la pressió. A Segona vaig aprendre molt. Encara que la gent pensi que Segona és un passeig, no ho és ni de bon tros. Cal deixar-hi la pell i és una altra de les coses que ens han fet rendir bé ara. Tenim humilitat, sabem d’on venim i ens deixem l’ànima per guanyar.

Precisamen­t dissabte torna al camp, on es va certificar el descens. Tot i que va ser suplent, va ser el seu moment més dur?

Tota la temporada va ser molt dura. No vam començar bé. L’Europa League era la nostra il∙lusió, però no estàvem acostumats a tanta càrrega de partits. Ens va caure tot a sobre. Es va donar el cas que va ser al Camp Nou, però nosaltres veníem força esgotats mentalment per com anava la temporada. Les coses no es van fer bé.

Ara tot ha canviat, arriben més bé que el Barça.

És cert que el Barça passa per una petita crisi, però a casa està bé i continua sent un equipàs. Ho veiem com una oportunita­t de fer-los mal, però sempre pensant en nosaltres. Si ens posem a pensar en ells t’oblides de les coses que has de fer i al final surt malament.

Que sigui el primer partit amb Xavi d’entrenador els motiva més?

Acaba contracte el 2023 “Em sento fet a l’equip; tant de bo pugui continuar molts anys més a l’Espanyol, perquè n’estic encantat”

Amb confiança al Camp Nou “Veiem el derbi com una oportunita­t de fer mal al Barça, però sempre pensant en nosaltres”

És un derbi, esclar que sí, però no ens fixem en això. Jo que vinc de la casa he jugat molts derbis. Tant l’equip com l’afició saben què és un derbi. Més enllà que hagin portat Xavi i Alves, nosaltres sabem que és un partit molt important que lluitarem fins al final.

Quin Espanyol podem esperar al Camp Nou?

Dins un partit hi ha moments de tot. Sortirem a buscar el partit, com hem fet en tots els partits aquesta temporada. Ja ho vam fer contra l’Atlètic, i al Madrid el vam guanyar. Contra els grans intentem lluitar de tu a tu, i és el que farem contra el Barça al Camp Nou.

El van criticar per haver-se intercanvi­at la samarreta amb Messi el 2019. Aquesta vegada amb qui se la intercanvi­arà ?

[Riu] No ho sé pas. Amb algun company de la selecció que he tingut, com ara Pedri. A aquesta anècdota amb Messi ja no li dono importànci­a... Va ser un fet una mica erroni que no hauria d’haver passat. ●

 ?? ADRIAN QUIROGA / SHOO ING ?? Adrià Pedrosa davant d’un escut de l’Espanyol a la ciutat esportiva Dani Jarque
ADRIAN QUIROGA / SHOO ING Adrià Pedrosa davant d’un escut de l’Espanyol a la ciutat esportiva Dani Jarque

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain