La Vanguardia (Català-1ª edició)

“L’Alexia és la favorita a la Pilota d’Or, el seu joc està a un altre nivell”

Nadine Kessler Directora de futbol femení de la UEFA

- EDURNE CONCEJO

Nadine Kessler és tota una llegenda del futbol femení. Líder del Wolfsburg i de la selecció alemanya, la seva carrera es va truncar als 28 anys per una lesió de genoll. El 2014 va ser el seu any, va guanyar la Pilota d’Or i va aixecar la Champions amb el Wolsfburg. En aquella edició, sent ja una veterana, va eliminar als quarts de final un Barça en què començava a despuntar una joveníssim­a Alexia Putellas. Dilluns totes dues van tornar a coincidir a la I Gala del Futbol Femení Europeu de

Mundo Deportivo. Alexia Putellas va reiterar l’admiració per qui considera “un ídol” i Kessler li va tornar els afalacs elogiant la seva “successora”.

Va anar fa poc a Barcelona per lliurar els premis a millors jugadores de la UEFA i va qualificar Alexia Putellas de “reina de les reines”. La veu emportant-se la Pilota d’Or?

És l’absoluta favorita, no només perquè guanyés el premi a millor jugadora de la UEFA, sinó per com va jugar l’any passat i per com ho està fent aquest any, també. Si mires les seves actuacions a la Lliga, a la Champions, amb la seva selecció... La seva regularita­t és impression­ant, domina moltes facetes i també destaca la manera com lidera aquests equips. No vull influir en el vot, però el seu futbol està a un altre nivell.

I què em diu del Barça, el veu regnant a Europa durant una llarga temporada?

El Barça va oferir un gran futbol l’any passat i aquest també ho està fent. És un equip molt complet i molt difícil de vèncer. El regnat de l’Olympique de Lió, si no estic equivocada, li va donar set títols europeus, de manera que serà difícil superar-los. Crec que el Lió vol tornar a lluitar i també hi ha diversos clubs europeus que estarien encantats d’intentar prendre el testimoni al Barcelona. Per al futbol femení seria bo que hi hagués més clubs al nivell del Barcelona en aquest moment.

Ara serà més difícil per al Barça establir aquesta hegemonia?

Per descomptat. Si miro cap els meus anys en actiu quan jugava al Wolfsburg guanyar el Lió era una cosa gairebé impossible però, sent honestos, hi havia només 4 o 5 equips capaços d’arribar a la final, ara són de 8 a 12. El nivell general ha pujat tant que cada vegada veurem més clubs competint entre si pels títols. Això és el que volem, serà un gran desafiamen­t per al Barça.

Vostè ha competit al més alt nivell. Què necessita un equip per ser campió?

Els clubs han de proveir les jugadores dels estàndards profession­als que necessiten per donar el millor d’elles. Sona molt senzill, però és la clau per tenir èxit. També necessites un bon cos tècnic. I, finalment, un equip que tingui un gran desig d’aconseguir fer-se més gran. No només per les prò

La Champions “Abans només hi havia 4 o 5 equips capaços d’arribar a la final, ara són de 8 a 12”

Patrocinis exclusius “Finalment, el futbol femení està demostrant que té el seu propi valor”

 ?? BBarcel lcanaMA ?? L’alemanya Nadine Kessler dirigeix el futbol femení europeu
BBarcel lcanaMA L’alemanya Nadine Kessler dirigeix el futbol femení europeu

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain