La Vanguardia (Català-1ª edició)

EDreams Odigeo perd 37,5 milions, però les reserves superen nivells precovid

-

L’agència de viatges en línia eDreams Odigeo va tancar el primer semestre del seu exercici fiscal, de l’abril al setembre, amb una pèrdua de 37,5 milions d’euros, un 17% menys que l’any anterior, segons va informar ahir. En el darrer trimestre perd 13,6 milions, un 43% menys que els tres mesos previs.

Malgrat els números vermells, les reserves de l’últim trimestre superen en un 22% el nivell precovid, mostrant “signes encoratjad­ors d’una ràpida recuperaci­ó”. Després dels ascensos d’un 2% al juny i un 6% al juliol, els primers des de la irrupció del virus, s’han disparat especialme­nt els últims mesos: creixen un 33% al setembre, un 42% a l’octubre i un 53% el novembre, sempre en comparació amb el 2019. “L’acomplimen­t del nostre negoci continua sent significat­ivament superior al de la resta de la indústria en un moment de reobertura dels mercats”, va afirmar Dana Dunne, conseller delegat. “En aquests moments, ens trobem substancia­lment per sobre dels nivells anteriors a la covid-19 i creixem de manera rendible”, va subratllar.

Segons va informar La Vanguardia, el grup ha sol∙licitat 65 milions d’euros al fons per a empreses estratègiq­ues de la SEPI per fer front als efectes de la crisi, que ha colpejat amb força el turisme. En els resultats destaca que té una “sòlida posició de liquiditat” amb 144 milions d’euros disponible­s.

L’empresa apunta que les subscripci­ons prèmium –amb descomptes i avantatges a canvi d’un pagament anual de 55 euros– han crescut a 1,72 milions, després de sumar 1,06 milions en un any. Segons la companyia, aquest “innovador model de subscripci­ó” està reinventan­t els viatges: “Tenim un avantatge competitiu per ser la primera a créixer i per convertir Prime en una proposta líder a nivell mundial”. “A la pràctica, això significa que s’està convertint en un negoci basat en la subscripci­ó”, va valorar. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain