La Vanguardia (Català-1ª edició)

Colonial dispara el benefici del gener al setembre a 184 milions

-

cerca activa d’alternativ­es que permetin garantir la viabilitat de l’empresa i de l’ocupació, “fent un exercici de responsabi­litat” cap als empleats.

Així mateix, CC.OO. també va reclamar a les administra­cions catalana i estatal la seva implicació directa en aquest procés pel gran impacte que suposa una decisió d’aquesta envergadur­a per al teixit industrial de la comarca del Garraf, i que posin les mesures necessàrie­s per protegir l’ocupació al territori.

Des del Parlament, el conseller d’Empresa, Roger Torrent, va qualificar l’anunci del tancament de la planta de Mahle de Vilanova i la Geltrú com un “cop dur” però es va comprometr­e a treballar per “la millor resolució possible”, informa ACN. En el marc d’una interpel·lació del PSC-Units al ple del Parlament, el conseller va enviar un missatge de compromís de part del Govern a les 350 famílies afectades a fi d’ajudarles en aquesta situació “complicada”. “Hem parlat amb la direcció de l’empresa i estem convençuts que podrem establir un procés de negociació com n’hem obert en altres processos de tancament vinculats a la indústria de l’automoció”, va afegir.

Torrent també va explicar que el seu departamen­t ha traslladat tant als treballado­rs de l’empresa com a l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, el compromís del Govern de treballar per la “millor solució possible”. I va afegir que el sector de l’automoció està “patint” els costos d’una transició i que cal ajudar-lo en aquest difícil procés.

CC.OO. va reivindica­r la necessitat que es faci una transició justa i equilibrad­a al sector de l’automoció i va recordar que no es pot fer destruint ocupació amb mesures traumàtiqu­es. ●

La firma immobiliàr­ia Colonial ha disparat els seus guanys del gener al setembre fins als 184 milions d’euros, la qual cosa suposa gairebé 37 vegades més de beneficis que en el mateix període del 2020, quan va tenir un benefici net de 5 milions.

Les desinversi­ons, l’increment de valor dels seus actius o el negoci francès han donat lloc a aquest augment espectacul­ar, encara que la companyia matisa que el resultat net recurrent comparable s’ha si

La immobiliàr­ia està “en posició de fer noves inversions”, assenyala el seu president

tuat en 123 milions fins al setembre, un 10% superior al de l’any anterior.

Malgrat l’augment del resultat net (179 milions d’euros més, atribuïble­s en bona mesura a la revaloritz­ació dels seus edificis), els ingressos que obté pel lloguer dels seus edificis d’oficines han caigut un 10%, passant de 260 a 234 milions, a causa de les desinversi­ons d’actius.

En termes comparable­s, no obstant això, els ingressos per rendes creixen un 2% als edificis d’oficines de Colonial, repartits entre París, Madrid i Barcelona. A finals d’agost Colonial va culminar l’opa sobre la seva filial francesa, SFL, de la qual ja controla el 98%, per la qual cosa el negoci francès aporta actualment dos terços de les rendes.

Entre el gener i el setembre Colonial va tancar un total de 83 contractes de lloguer d’oficines, per un total de 117.680 metres quadrats, un 71% més que en el mateix període del 2020. De fet, el tercer trimestre de l’any s’han firmat 58.000 m2, gairebé el doble del que es va firmar entre el primer i el segon trimestre, amb uns 30.000 m2 per trimestre.

En termes econòmics la companyia ha firmat contractes per valor de 53 milions d’euros de rendes anualitzad­es, doblant la xifra de l’any anterior (+117%).

El president de la socimi, Juan José Brugera, va assegurar ahir durant la roda de premsa de presentaci­ó de resultats que la immobiliàr­ia està “en posició d’atacar noves inversions” des del punt de vista “orgànic o corporatiu”. Amb el conseller delegat de la companyia, Pere Viñolas, van deixar clar que aquesta societat anònima cotitzada d’inversió immobiliàr­ia està en posició “neta compradora”. En aquest sentit, Viñolas va assegurar que Colonial “té una capacitat de foc rellevant”, “d’uns quants centenars de milions d’euros”, per afrontar inversions, i va comentar que s’analitzen “tota mena d’operacions, orgàniques i inorgàniqu­es”. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain