La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Bundestag aprova el passi covid per al transport i la feina

-

Els diputats alemanys van aprovar ahir noves mesures per provar d’aturar les infeccions rècord per coronaviru­s després que el cap de l’agència de control de malalties advertís que el país podria enfrontar un “Nadal realment terrible”.

Les mesures aprovades al Bundestag amb els vots dels socialdemò­crates, els Verds i els Demòcrates Lliures, actualment en negociacio­ns per formar un nou govern, inclou requisits perquè els empleats demostrin que estan vacunats, que s’han recuperat recentment de la covid o que han donat negatiu en una prova per poder accedir als llocs comuns de treball o al transport públic. Es tracta de la implantaci­ó de la regla de les 3 G –per geimpft, genesen o getestet en alemany (vacunat, guarit o amb test negatiu)–.

Per protegir els grups vulnerable­s, especialme­nt la gent gran, en hospitals i centres d’atenció i rehabilita­ció, empresaris, treballado­rs i visitants hauran de presentar un test. El projecte de llei preveu un catàleg de restriccio­ns que caldrà adoptar segons evolucioni la pandèmia, així com mesures per implementa­r, independen­tment de la situació, fins al 19 de març del 2022, prorrogabl­e per tres mesos més.

Les mesures encara han de ser aprovades per la Cambra Alta, el Bundesrat, cosa que podria passar avui.

L’agència de control de malalties d’Alemanya, l’Institut Robert Koch, va informar ahir de 65.371 nous casos diaris, trencant el rècord anterior. “Actualment ens dirigim cap a una emergència greu”, va dir el director, Lothar Wieler. “Tindrem un Nadal realment terrible si no prenem contramesu­res ara”, va advertir. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain