La Vanguardia (Català-1ª edició)

Un grup de passatgers esperen al Prat rebre asil des de dilluns

-

el llibre en què Cayetana Álvarez de Toledo aborda la seva recent trajectòri­a parlamentà­ria, ha remogut els fonaments de Génova, però en bona part també els del carrer Urgell, la seu dels populars a Barcelona.

La que va ser portaveu del PP al Congrés fins a l’agost del 2020, quan l’enfrontame­nt amb la cúpula va provocar que fos defenestra­da tot just un any després d’haver estat elegida, no deixa canya dreta en la denúncia del “marcatge i sabotatge” patit pel líder del PP català, Alejandro Fernández.

Segons revela al llibre, que es va publicar ahir i els continguts del qual va avançar l’agència Efe, “al setembre” el president del PP, Pablo Casado, “encara anava per Barcelona preguntant a gent diversa” si Manuel Reyes, que dirigeix el partit a Barcelona des del maig, o l’eurodiputa­da Dolors Montserrat “serien bons candidats” per presidir el PP català.

La diputada, que descarta deixar l’escó malgrat les cada vegada més sonores invitacion­s a renunciar –“d’il∙lusions també se’n viu”, va dir ahir als seus crítics–, assegura que el candidat popular a la presidènci­a de la Generalita­t va ser sotmès a un “tractament teodocràti­c” arran dels seus mals resultats a les autonòmiqu­es del febrer, després de les quals una convulsa reunió de l’executiva catalana es va tancar amb una profunda renovació.

Álvarez de Toledo apunta al secretari general del PP, Teodoro García Egea, que “va conspirar” amb els “adversaris interns” de Fernández i “va promoure” com a substitut Reyes, exalcalde de Castelldef­els i figura a l’alça del PP a l’àrea metropolit­ana després del breu pas per la direcció regional del badaloní Xavier García Albiol, de qui la diputada recorda l’“hostilitat” amb què la tractava, de la mateixa manera que l’“horroritza­ven” les “fosques maniobres” de Jorge Fernández Díaz com a ministre de l’Interior.

En canvi, Álvarez de Toledo es desfà en elogis cap a Alejandro Fernández, una de les poques figures que li van fer costat després de ser cessada com a portaveu. I si llavors Fernández va dir que la d’ella era una “veu imprescind­ible, lliure i culta”, ell apareix descrit al llibre com “el millor parlamenta­ri espanyol en actiu”.

Per si això fos poc, Álvarez de Toledo insisteix que Fernández és “el millor que ha tingut el PP des d’Alejo Vidal-Quadras”, que va protagonit­zar amb ella un acte de la campanya catalana del PP, partit de què el veterà polític s’havia distanciat el 2014 per acostar-se a Vox i allunyar-se un any més tard de la política.

Però la diputada no qüestiona només el paper de García Egea, sinó que assenyala també Casado –de qui diu que és voluble i sempre vol quedar bé– pels mals resultats de Fernández el 14-F. Segons escriu, quan el president del PP va dir a RAC1 que no li van agradar les imatges de les càrregues policials de l’1-O va enfonsar la campanya de Fernández: “Li van serrar el terra”, explica gràficamen­t. ●

L’exportaveu del PP al Congrés acusa García Egea de conspirar i Casado de ser voluble i voler quedar bé

Una quarantena de passatgers amb passaport libanès d’un vol procedent d’Egipte amb escala a Barcelona estan retinguts des de dilluns a l’aeroport del Prat de Llobregat, després que es neguessin a continuar el viatge i sol∙licitessin asil a Espanya. Segons van informar fonts properes al cas, els viatgers, pel que sembla d’origen palestí, viatjaven en un vol xàrter que va partir del Caire amb destinació a Bogotà i Quito. Va aterrar a Barcelona dilluns al matí per fer escala abans de reprendre el trajecte. Tot i això, 39 passatgers de l’avió en van baixar i es van negar a

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain