La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’Smart City Expo marca el camí de la recuperaci­ó de les fires profession­als

-

Si no fos per les mascaretes omnipresen­ts, el saló Smart City Expo semblava ahir el dels temps prepandèmi­cs. Les encaixades de mans i l’activitat profession­al han tornat amb tota la seva força al recinte Gran Via de Fira de Barcelona amb el congrés de les ciutats intel∙ligents, que ha aconseguit reunir més de 14.000 assistents. La xifra final ha superat les expectativ­es dels organitzad­ors, potser per les ganes que hi havia de recuperar aquesta mena d’esdevenime­nts presencial­s i amb llengües i accents molt diversos.

De fet, més de la meitat dels congressis­tes han estat estrangers, una cosa impensable fa tot just uns mesos, quan el Mobile World Congress es va limitar a un públic majoritàri­ament local. Aquesta vegada s’han arribat a comptar fins a 120 països d’origen i 400 ciutats diferents representa­des, a què cal sumar 16.000 assistents digitals més que han seguit les ponències i debats de manera virtual.

“L’ecosistema d’innovació urbana necessitav­a reconnecta­r-se després de 18 mesos de restriccio­ns i dificultat­s”, destaca Ugo Valentí, director del saló Smart City Expo World Congress, que aquest any també ha acollit l’edició pilot de Tomorrow Mobility, un congrés centrat en la mobilitat urbana organitzat de manera conjunta per la Fira i el laboratori europeu instal∙lat a Barcelona, EIT Urban Mobility. Aquest ampli àmbit s’ha convertit en la gran protagonis­ta de la majoria de solucions presents al saló i aspira a ser pràcticame­nt omnipresen­t els pròxims anys.

Tot i així, hi havia vida –i molta– més enllà de la mobilitat. En un racó del pavelló s’hi ha estrenat aquest any Puzle X, un esdevenime­nt dedicat als materials avançats creat del no-res tot just en mig any. Apadrinat pel conseller delegat del Mobile, John Hoffman, ha reunit més de 3.000 profession­als que han reflexiona­t sobre les possibilit­ats que obren materials com el grafè.

La impulsora de la iniciativa, Zina Jarrahi Cinker, ja ha confirmat que hi haurà segona edició l’any que ve, coincidint altre cop amb l’Smart City el novembre del 2022, tot i que no descarten independit­zar-se en el futur si es fa gran. Al marge, el nou congrés té el suport de la fundació Mobile World Capital Barcelona per provar de deixar un llegat a la ciutat. La plasmació més immediata en què ja s’està treballant és una incubadora d’empreses emergents d’aquest mateix sector. ●

 ?? LLIBERT TEIXIDÓ ?? Les mascaretes encara han estat omnipresen­ts al saló
LLIBERT TEIXIDÓ Les mascaretes encara han estat omnipresen­ts al saló

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain