La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’eficiència energètica abaixa 240 euros a l’any el cost de subministr­aments

-

Un programa transversa­l emprès per les àrees de Benestar Social, Habitatge i Acció Climàtica de la Diputació de Barcelona ha ajudat fins ara 4.100 famílies a reduir una mitjana d’un 19% el consum de subministr­aments bàsics, cosa que s’ha traduït en un estalvi d’uns 240 euros anuals per llar, segons els càlculs que ha fet aquesta administra­ció.

La iniciativa, que va començar el 2017, compleix un doble objectiu: avançar en l’eficiència energètica dels habitatges on resideixen persones en risc d’exclusió, cosa que evita l’emissió a l’atmosfera de 1.048 tones anuals de diòxid de carboni, i millorar la qualitat de vida d’aquests ciutadans.

El pla ha culminat tres convocatòr­ies i al setembre va iniciar la quarta, que es preveu que beneficiï 1.300 llars més, amb això globalment arribarà a 5.400 famílies de 213 municipis fins al juny del 2022, segons va explicar ahir la diputada provincial d’Igualtat i Sostenibil­itat Social, Lluïsa Moret. La inversió total és de prop de dos milions d’euros.

En un context de crisi social i climàtica, Moret va destacar que una prioritat és emetre menys gasos a l’atmosfera causants de l’escalusuar­i per ajustar els contractes de subministr­aments a les seves necessitat­s reals i, en els casos que han considerat necessari, els han acompanyat per demanar a les companyies la modificaci­ó de la potència instal∙lada o per sol∙licitar el bo social.

El programa de la Diputació va dirigit, preferentm­ent, a les persones que hagin rebut ajuda social d’urgència al llarg de l’últim any per fer front al pagament dels subministr­aments bàsics, a les que hagin notificat un tall de llum, gas o aigua i a les que tinguin pendents

La Diputació de Barcelona proposa millores en llars vulnerable­s per reduir la factura

d’abonar factures elevades o que considerin que hi ha desajustos entre el consum i l’import del rebut.

La quarta etapa d’aquestes auditories, d’aquest setembre fins al juny del 2022, es fa en un moment en què el preu de l’energia no deixa de pujar, un fet que complica encara més l’economia dels ciutadans més afectats per l’impacte de la covid. Els canvis a les llars per evitar el malbaratam­ent d’electricit­at, a causa de l’estat

 ?? ÒSCAR   RR R /  I U ACI!    BARC "#NA ?? Un tècnic avaluant la llar d’una veïna de Mollet del Vallès
ÒSCAR RR R / I U ACI! BARC "#NA Un tècnic avaluant la llar d’una veïna de Mollet del Vallès

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain