La Vanguardia (Català-1ª edició)

Anticicló 24 hores més

- Alfred Rodríguez Picó @AlfredRPic­o

Les prediccion­s a mitjà termini, a una setmana vista, perden fiabilitat respecte a les de curt termini, fins a tres o quatre dies, també depenent de l’època de l’any. Per aquestes dates l’atmosfera pot adquirir gran dinamisme i formar-se grans borrasques a l’Atlàntic que afecten Europa. De moment tenim clar que l’anticicló que ens afecta es retirarà a partir de demà, obrint la porta a un canvi de temps. Gairebé podem assegurar el pas d’una borrasca sobre nosaltres entre dimarts i dimecres i després, amb més incògnites, possibles entrades fredes. Per si de cas, prepari paraigua i roba de ple hivern.

CATALUNYA

Amb l’anticicló encara proper, un dia més de sol, alguns núvols al sud i temperatur­a sense canvis. Demà els núvols baixos augmentara­n a la costa i comarques pròximes i núvols alts aniran progressar­an de sud a nord. Temperatur­a mínima en lleuger

Meteoròleg augment. Diumenge s’inicia un canvi de temps, nuvolosita­t abundant i no descartem algun primer xàfec aïllat a la meitat oriental, temperatur­a mínima en augment i màxima en lleuger descens. El dilluns inestable amb xàfecs i descens de la temperatur­a, dimarts possibles pluges generals, es presenta una setmana amb força moviment.

ESPANYA I EUROPA

Xàfecs a Noruega i Escòcia que demà es desplaçara­n cap a països del Mar del Nord. A partir de diumenge, notable descens de la temperatur­a a tota l’Europa occidental, caldrà abrigar-se força. Alguns xàfecs avui al Golf de València i a partir de la tarda a la zona de l’Estret fins a Múrcia. Demà xàfecs a Andalusia oriental i sud-est, augment dels núvols al centre i sud, temperatur­es nocturnes en augment. Diumenge els núvols ocuparan el cel de la major part de les regions, xàfecs a la tarda al Cantàbric.

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain