La Vanguardia (Català-1ª edició)

Bon Preu inverteix 48 milions en un centre logístic a Montblanc

- Far Ilona

ques al passat i al PP per reivindica­r el seu projecte d’avui, un mecanisme per al qual no ha aconseguit el suport de la CEOE. I això fa mal. Va ser precisamen­t un dels punts que més li va criticar l’oposició, així com també l’augment dels costos laborals que suposarà. “És el seu nou impost a l’ocupació, el seu impuestazo laboral, i és insuficien­t per aturar l’increment de la despesa. Perjudicar­à especialme­nt els més joves”, el va criticar el diputat popular Tomás Cabezón.

Aquest augment de les contribuci­ons per finançar el fons de reserva de les pensions, 0,6 punts percentual­s dels quals 0,5 correspon pagar a l’empresa, va ser també el gran motiu del rebuig de la patronal a l’acord. Aquí, Escrivá va insistir que a Espanya el pes de les cotitzacio­ns socials en el PIB és més reduït que als països de l’entorn, i que l’impacte del MEI serà només d’un augment de 0,2 punts del pes de les contribuci­ons en el PIB. També va argumentar que els costos laborals de les empreses espanyoles són moderats en relació amb la UE.

Tot i això, el popular Cabezón va recriminar a Escrivá que, en els seus temps de president de l’Airef, argumentav­a el contrari. En un informe d’abril del 2015, l’Escrivá de l’Airef mantenia que “les cotitzacio­ns socials a Espanya són relativame­nt altes, situant-se 6 punts per sobre de la mitjana de l’OCDE”, i recomanava que “qualsevol modificaci­ó no hauria d’implicar un increment de les cotitzacio­ns socials”.

Una altra de les qüestions que va haver de justificar Escrivá és el seu càlcul d’aconseguir 42.000 milions d’euros el 2032. El seu argument és que la rendibilit­at històrica del Fons de Reserva és del 3,5% i que amb aquest percentatg­e se sumaria aquesta quantitat. A la crítica que la rendibilit­at actual és molt més baixa, va respondre que no es pot comparar amb els últims anys, immersos en una pandèmia. ●

El grup Bon Preu –propietari dels establimen­ts Bonpreu, Esclat, EsclatOil i BonpreuEsc­lat Energia– instal∙larà un gran complex logístic a Montblanc, a la Conca de Barberà. La companyia preveu que aquest nou centre, en què invertirà 48 milions d’euros, creï gairebé mig miler de llocs de treball, segons va anunciar el vicepresid­ent de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró. Es tracta d’una de les inversions més grans de l’última dècada a la comarca.

L’empresa preveu crear 470 llocs de treball per reforçar el negoci a Tarragona, Lleida i l’Aragó

En concret, Bon Preu ha adquirit dues parcel∙les –d’una superfície total aproximada de 188.000 m2– per un import de 15,4 milions. En aquest terreny, propietat fins ara de l’empresa pública Cimalsa, s’aixecaran les noves instal∙lacions del grup de distribuci­ó, un projecte que anirà en paral∙lel a la construcci­ó de la primera fase del polígon Logis Montblanc. L’obra està previst que finalitzi a finals de l’any que ve.

De fet, Bon Preu va ser l’única empresa que va presentar oferta per les dues primeres parcel∙les que es comerciali­tzen del futur polígon, que comptarà amb una planta fotovoltai­ca per fer-ho totalment sostenible i una estació ferroviàri­a. Les parcel∙les adjudicade­s al grup propietat de Joan Font ocupen una tercera part del terreny disponible de Logis Montblanc.

Les noves instal∙lacions de Bon Preu donaran servei a Tarragona, Lleida i l’Aragó, i no es descarta que vagin vinculades a altres activitats de la companyia, que preveu invertir 48 milions en el recinte i crear 470 llocs de treball directes. D’aquesta manera, la companyia comença a materialit­zar el seu interès des de fa temps d’aixecar un complex logístic al sud de Catalunya, una decisió que s’emmarca dins de les seves previsions de creixement. “Això ens permetrà cobrir de manera més eficient la logística de les botigues ubicades a les comarques de Ponent i el sud de Catalunya”, van detallar fonts del grup.

La companyia també va explicar que la posada en funcioname­nt de les noves instal∙lacions està prevista “a llarg termini” i seran complement­àries a les que ja té als Hostalets de Balenyà, a la comarca d’Osona. L’objectiu del grup, que va facturar 1.625 milions l’any passat, “és reforçar la potenciali­tat de les comarques del sud de Catalunya, generant riquesa i un gran impuls socioeconò­mic” per a la Conca de Barberà, van afegir.

Així mateix, fonts del grup van demanar que s’agilitin els tràmits administra­tius i urbanístic­s que queden pendents perquè el projecte sigui aviat una realitat. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain