La Vanguardia (Català-1ª edició)

Barcelona inverteix 5 milions en un laboratori creatiu

L’espai estarà ubicat al recinte municipal de Palo Alto

-

L’Ajuntament de Barcelona invertirà 5,5 milions d’euros en un nou laboratori d’indústries creatives al complex municipal de Palo Alto, al districte de Sant Martí.

Ho va anunciar ahir el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, en el marc del desplegame­nt del programa Barcelona Green Deal, una estratègia municipal que preveu potenciar centres d’innovació urbans al llarg dels propers anys.

“Rehabilita­rem una nau històrica d’uns 2.500 m2de superfície. L’objectiu és donar cabuda a empreses del sector creatiu i de les tecnologie­s del so i la llum, crear espais d’experiment­ació amb tecnologie­s capdavante­res i també habilitar sales d’exposicion­s”.

El consistori calcula que l’espai podrà acollir 150 llocs de treball procedents de les diferents companyies que lloguin l’espai a l’Ajuntament, propietari de l’immoble i gestor de l’espai junt amb la Fundació Palo Alto.

Les obres de rehabilita­ció començaran l’abril del 2022 amb la previsió que el nou espai entri en funcioname­nt el desembre del 2023. Es tracta d’un edifici protegit que fins ara estava llogat a empreses del sector creatiu i audiovisua­l. “Algunes podran continuar al nou recinte però caldrà estudiar cas per cas”, van comentar ahir fonts properes al projecte.

El consistori també preveu potenciar la iniciativa a través de l’arribada dels fons europeus de recuperaci­ó però Collboni va dir que encara és aviat per quantifica­r la partida que s’emportarà aquest projecte en concret. “Els fons encara trigaran a arribar i creiem que la rehabilita­ció de Palo Alto no pot esperar perquè Barcelona ha de recuperar el lideratge després de la crisi de la pandèmia”.

Segons el consistori, Barcelona ja compta amb un fort teixit empresaria­l del sector creatiu, que inclou des d’activitats de disseny a videojocs. A la ciutat hi ha més de 8.100 empreses i 143.500 persones que treballen en aquest sector. És la novena ciutat d’Europa en intensitat creativa.

A l’acte de presentaci­ó, també va intervenir la vicepresid­enta primera del Govern central, Nadia Calviño, que ahir era de visita a Barcelona. Calviño va remarcar la importànci­a d’aquest sector a Espanya i va recordar que l’Executiu preveu una partida específica al pla de Recuperaci­ó per impulsar les seves activitats. A l’acte també va intervenir Mike Blackman, director general de la fira audiovisua­l ISE, que va remarcar la fortalesa de l’ecosistema. ●

■ El president de CECA i de la Fundació Bancària La Caixa, Isidre Fainé, va ser reelegit per al seu segon mandat consecutiu de tres anys com a president de l’Institut Mundial de Caixes d’Estalvis i Bancs Minoristes (WSBI) en el transcurs de l’assemblea celebrada per l’organisme a París. La institució, que representa els interessos de 6.500 caixes d’estalvis i bancs minoristes a més de 60 països, també ha elegit l’alemany Peter Simon com a conseller delegat per a aquest període, segons una comunicat.

La nau es llogarà a empreses creatives i audiovisua­ls, serà un banc de proves i una sala d’exposicion­s

Fainé és reelegit president de l’Institut Mundial de Banca Minorista (WSBI)

 ?? CeVID ZORRAKINO / EP ?? Xavier Marcé, Nadia Calviño, Jaume Collboni, Mike Blackman i Antoni Clariana
CeVID ZORRAKINO / EP Xavier Marcé, Nadia Calviño, Jaume Collboni, Mike Blackman i Antoni Clariana
 ?? FUNDACI   A CAI A / EP ?? Isidre Fainé, president de WSBI
FUNDACI A CAI A / EP Isidre Fainé, president de WSBI

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain