La Vanguardia (Català-1ª edició)

Influència i diferència sota la disfressa

L’agència de representa­ció Soy Olivia va celebrar una festa explosiva a Madrid

-

cia. Però la tiara més emblemàtic­a de la casa reial espanyola és la tiara Flor de lis (el símbol de la dinastia Borbó), un regal d’Alfons XIII a Victòria Eugènia, que va fabricar la joieria Ansorena. És la més valuosa i té gairebé 500 diamants.

La tercera tiara més important és la Cartier, perquè va ser la mítica joieria francesa la que la va dissenyar. Brillants i perles que podien substituir-se per maragdes. Victòria Eugènia la va deixar en herència a la seva filla, la infanta Maria Cristina, i ella, al cap d’uns anys, la va vendre al rei Joan Carles, que amb aquelles adquisicio­ns anava recomponen­t el joier reial.

L’única tiara que no ha passat per més caps que pel de la reina Letícia és la denominada Princesa, que va ser dissenyada per Ansorena i que, sense que se’n tinguin més dades, sembla que és un obsequi de la joieria amb motiu del casament del rei Felip i la reina Letícia. És la més senzilla i la més moderna, encara que el seu disseny és clàssic i també té una flor de lis de brillants a la part frontal.

Durant l’etapa de princesa i també en els primers passos com a reina, la Letícia es va decantar per la tiara floral, una joia que va pertànyer a Isabel II i que ella va vendre i se li va perdre la pista. Amb els anys, va aparèixer en un antiquari i el govern de Franco la va comprar per regalar-la a la princesa Sofia de Grècia amb motiu del casament amb el príncep Joan Carles.

Al casament, la reina Sofia va lluir l’anomenada tiara que havia estrenat la seva àvia Sofia de Prússia i que ella havia rebut de la seva mare, Federica de Grècia. Anomenada La Prusiana, va ser elegida per la reina Letícia per subjectar el vel històric que li va regalar el seu promès. A més a més d’aquell dia, Letícia va portar aquella tiara als sopars de gala com a princesa.

La ventafocs de les tiares. potser pel seu pes, és la Mellerio, confeccion­ada per la joieria homònima i que va ser propietat de la infanta Isabel, coneguda com a La Chata. Vídua i sense fills, la va deixar en herència al seu nebot, Alfons XIII, i ell al seu fill Juan, que la va regalar a la reina Sofia, amb motiu del seu casament. La reina Letícia només l’ha lluït en una ocasió. ●

SANTORAL

Presentaci­ó de Maria, Ruf, Gelasi I, Honori, Eutiqui, Esteve, Liberal, Heliodor, Maür, Climent, Cels, Demetri

Inés Sastre model i actriu tint-se i celebrant la trajectòri­a de l’empresa sota disfresses espectacul­ars.

Soy Olivia Media Group és un hòlding especialit­zat en Influencer Màrqueting, publicitat nativa en plataforme­s socials, creativita­t i consultori­a digital. Des del

La visita d’Estat dels Reis a Suècia anuncia un desplegame­nt de joies al palau reial d’Estocolm

L’esdevenime­nt a La borda del mentidero va reunir amb èxit equip i ‘influencer­s’ com María Pombo

2015 han format part del creixement del mercat de la mà de marques i influencer­s generant valor a través del contingut, i creixent i millorant de la mà de les seves pròpies marques i col∙laboradors. Entre agències i marques, la coneguda agència digital porta la representa­ció de més de 650 clients, a més d’acompanyar una seixantena d’influencer­s exclusius enfocats en sectors lifesyle, beauty i fashion, 300 influencer­s col∙laboradors i assumir durant aquests anys més de 5.000 projectes. Motius més que sobrats per celebrar, en gran, la seva trajectòri­a amb una nova posada en escena espectacul­ar. ●

 ?? O  OLI I ?? María Pombo i Daniela Rodríguez, sòcia fundadora de Soy Olivia
O OLI I María Pombo i Daniela Rodríguez, sòcia fundadora de Soy Olivia
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain