La Vanguardia (Català-1ª edició)

Agüero s’haurà de retirar

El Kun (33) penjarà les botes per problemes cardíacs

-

Sergio Agüero s’ha vist obligat a retirar-se. Tal com va avançar el periodista Gerard Romero i va poder confirmar La Vanguardia, els problemes cardíacs obligaran el jugador a penjar les botes als seus 33 anys. Encara que els metges i el mateix Kun es van donar un termini de tres mesos, fins al febrer, les proves d’esforç a què s’ha anat sotmetent des que se li va diagnostic­ar una arrítmia el passat 30 d’octubre recomanen el cessament de l’activitat en l’elit.

Des del FC Barcelona, per prudència, no confirmen la notícia oficialmen­t, en espera que el jugador es pronunciï, tot i que reconeixen que el resultat de les proves a què s’està sotmetent no són gens encoratjad­ors. Sens dubte un dels factors que ha jugat en contra de l’argentí és la seva edat, 33 anys, dels quals els últims 18 ha estat jugant en l’elit després del seu debut amb Independie­nte el 2003.

El 30 de novembre el Camp Nou va emmudir quan Agüero es va quedar estirat sobre la gespa al minut 40 del Barcelona-Alabès, visiblemen­t marejat i requerint la presència dels serveis mèdics. Fins i tot va arribar a entrar una llitera al terreny de joc. Finalment va abandonar el camp pel seu propi peu amb la mà a sobre del pit, cara de preocupaci­ó i dificultat­s per respirar.

El Kun va estar tres dies ingressat a l’Hospital de Barcelona, on li van detectar una arrítmia. Des d’aleshores l’argentí no ha deixat d’estar controlat pels serveis mèdics del club i també pel cardiòleg Josep Brugada.

El pas de l’ariet pel Barça, club al qual va arribar aquest estiu sense cost de traspàs procedent del Manchester City, ha estat marcat per la mala sort, primer amb una lesió tendinosa al bessó intern de la cama dreta, que el va mantenir de baixa més de dos mesos. Va debutar de blaugrana al minut 87 del partit de Lliga contra el València al Camp Nou. Posteriorm­ent, va sortir des de la banqueta contra el Dinamo de Kíev i el Reial Madrid, on va marcar el seu únic gol. Davant del Rayo es va estrenar de titular i també va jugar al principi davant de l’Alabès. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain