La Vanguardia (Català-1ª edició)

“Està sana i a casa”

Thomas Bach, president del COI, conversa amb Peng Shuai, la tennista xinesa desaparegu­da des de fa vint dies

-

El Comitè Olímpic Internacio­nal (COI) va comunicar ahir que el seu president, Thomas Bach, ha dialogat en una videotruca­da de mitja hora amb la tennista xinesa Peng Shuai, que el va informar que ara mateix ja és a la seva residència a Pequín, i que ara per ara prefereix mantenir un perfil discret, sense deixar-se veure en cap suport, ni als grans mitjans ni a les xarxes socials.

Segons el COI, en la xerrada també va intervenir la presidenta de la Comissió d’Atletes de l’organisme, Emma Terho, i el membre del COI a la Xina Li Lingwei, “que coneix Peng Shuai des de fa molts anys, quan estava a la Federació Xinesa de Tennis”.

“Al principi de la trucada Peng Shuai va agrair al COI la seva preocupaci­ó pel seu benestar. Va explicar que es troba bé i que viu a la seva casa de Pequín, però que li agradaria que es respecti la seva privacitat en aquest moment”, assenyala el COI. “Per això prefereix passar el temps amb els seus amics i la família. Tanmateix, continuarà participan­t i jugant a tennis, l’esport que tant li agrada”, afegeix.

Segons explica Emma Terho, “em va alleujar veure que Peng Shuai estava bé, cosa que era la nostra principal preocupaci­ó. Ella semblava que estava relaxada. Li vaig oferir el nostre suport i li vaig recordar que es mantingués en contacte en qualsevol moment que li convingués, la qual cosa òbviament va agrair”.

Al final de la trucada “Bach va convidar Peng Shuai a un sopar quan arribi a Pequín al gener, proposta que ella va acceptar de bon grat, i tots dos van acordar incloure-hi Emma Terho i Li Lingwei”.

Peng Shuai, ex número u del món en dobles, “estava desaparegu­da” des que el 2 de novembre va denunciar abusos sexuals per part de l’ex vice primer ministre xinès Zhang Gaoli (75).

La seva acusació és la de més abast contra un alt càrrec del Partit Comunista de la Xina (PCX) des que el moviment #MeToo va irrompre a la Xina fa tres anys. A més de ser vice primer ministre entre el 2013 i el 2018, Zhang va ser fins a la seva jubilació, el 2018, un dels set membres del comitè permanent, el màxim òrgan de comandamen­t de la formació governant.

Només mitjans afins al Govern xinès havien distribuït imatges de Peng els últims dies. ●

 ?? BarB eAaonM A ARI ?? Bach conversant per videotruca­da diumenge amb Peng Shuai
BarB eAaonM A ARI Bach conversant per videotruca­da diumenge amb Peng Shuai

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain