La Vanguardia (Català-1ª edició)

La casa modernista Macaya, centre internacio­nal Unesco

-

La casa modernista Macaya ha estat designada com a centre internacio­nal Unesco de ciències socials i humanitats. Aquest nomenament va ser ratificat ahir durant la conferènci­a general de l’organitzac­ió internacio­nal sota la presidènci­a de la seva directora general, Audrey Azoulay.

“Serà el primer centre d’aquestes caracterís­tiques al món. Es convertirà en un think tank global que s’incorpora a una xarxa mundial d’excel∙lència que treballa per contribuir a implementa­r les prioritats estratègiq­ues, els programes i les agendes de desenvolup­ament de la Unesco a escala internacio­nal”, va explicar ahir la Fundació La Caixa.

En el seu discurs, la directora general de la Unesco va destacar la col∙laboració amb l’entitat i el seu president, Isidre Fainé. Va dir que suposa “una demostraci­ó dels valors compartits, així com que aquesta aliança és un estímul per a institucio­ns de reputació irreprotxa­ble”. La inclusió social, l’educació, la ciència i la cultura són les principals línies d’actuació del centre.

Arran d’aquesta denominaci­ó, l’equipament passa a dir-se CaixaForum Macaya. El nomenament també suposa un reconeixem­ent a la seva dècada de trajectòri­a com a espai de reflexió i coincideix amb la seva integració a la xarxa de CaixaForum de la Fundació la Caixa amb l’objectiu d’aplegar l’oferta cultural, científica i social de l’entitat.

Aquest edifici modernista, situat al passeig de Sant Joan i bé cultural d’interès nacional per la Generalita­t, va ser un encàrrec de l’industrial Romà Macaya i Gibert a l’arquitecte Josep Puig i Cadafalch el 1898 per establir la seva residència familiar.

L’immoble es va convertir en la primera seu del centre cultural de La Caixa, embrió de l’actual CaixaForum. L’equipament del passeig Sant Joan actualment acull l’Escola Europea d’Humanitats i el Club de Roma a Barcelona. ●

 ?? FUNDACIÓ LA CAIXA ?? El pati interior de la casa modernista Macaya
FUNDACIÓ LA CAIXA El pati interior de la casa modernista Macaya

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain