La Vanguardia (Català-1ª edició)

La família d’Helena Jubany demana la imputació de tres sospitosos del crim

-

La família d’Helena Jubany, la bibliotecà­ria de 27 anys que va ser assassinad­a el desembre del 2001 sense que ningú encara s’hagi assegut al banc dels acusats, sol∙licita a la justícia que imputi en qualitat d’autor o coautors d’un delicte d’assassinat tres persones que considera sospitoses per evitar que el cas prescrigui, un termini que es complirà el 2 de febrer del 2022.

Els familiars de la jove, que va ser trobada morta en un celobert d’un edifici de Sabadell, sospiten de dues persones de l’entorn de la Unió Excursioni­sta de Sabadell, entitat de què Jubany va formar part, i d’un home que l’assetjava en xats d’internet. “Si no hi ha una imputació formal abans de febrer del 2022 hauran transcorre­gut 20 anys des de la mort de Jubany i no se’ls podrà portar a judici encara que després es descobreix­i la seva responsabi­litat”, va exposar ahir el lletrat de la família, Benet Salellas.

El germà de la víctima, Joan Jubany, va manifestar que han “perdut l’esperança en el sistema judicial” després de vint anys d’“absoluta impunitat” per part dels “presumptes assassins” i va denunciar el “paper nefast” de la Policia Nacional des de la reobertura del cas perquè considera que no ha fet una “investigac­ió profunda”. Jubany va explicar que va ser ell mateix qui va aportar la identitat de la persona que s’amagava rere l’àlies d’internet que assetjava la jove, després que el jutjat permetés analitzar el disc dur de l’ordinador de la víctima.

La família exigeix una vegada més la participac­ió dels Mossos en la investigac­ió, fet que la justícia ha rebutjat en diverses ocasions, i sol∙licita que es creï un grup mixt d’investigac­ió format per agents de la Policia Nacional i també pels Mossos d’Esquadra.

El cas d’Helena Jubany, parat des del 2005, quan el llavors jutge de Sabadell que instruïa la causa va decretar-ne l’arxivament després de no trobar prou indicis per incriminar el responsabl­e, es va reobrir l’estiu de l’any 2020. El febrer de 2021 la secció tercera de l’Audiència de Barcelona va revocar la reobertura del cas i al mes de maig el jutjat de primera instància 2 de Sabadell va acordar la reobertura de la investigac­ió per analitzar el disc dur de l’ordinador de la víctima, que no havia estat revisat abans per la policia ni tampoc ho havia sol∙licitat el jutge. ●

 ?? ACN ?? La bibliotecà­ria va morir el 2001
ACN La bibliotecà­ria va morir el 2001

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain