La Vanguardia (Català-1ª edició)

Al centre de la borrasca

- Meteoròleg Alfred Rodríguez Picó @AlfredRPic­o

Avui el centre de la borrasca passarà pel sud d’Aragó, Tarragona, Barcelona i posteriorm­ent Balears. L’aportació temperada i humida de la Mediterràn­ia combinat amb l’aire fred en capes superiors, uns -26 °C a 5500 metres, seran el detonant de la formació de potents núvols, xàfecs, tempestes, calamarsad­es, neu en cotes mitjanes o altes. Tot i això, i perquè vegin el paper tan important de l’aire humit de la Mediterràn­ia, diumenge vinent al matí tindrem temperatur­es a 5500 metres de -35 °C, moltíssim fred, però amb vent del nord-oest, sense a penes recorregut marítim i per tant més sec, les precipitac­ions es restringir­an al Pirineu.

CATALUNYA

Jornada complexa amb la borrasca sobre nosaltres, molta nuvolosita­t, xàfecs, calamarsad­es, alguna tempesta en qualsevol punt, més freqüents a la meitat est i nord, no seran precipitac­ions continuade­s.

Ambient més fred. Neu per sota dels 1000 metres a les comarques del sud i més altes cap a Girona. Dijous s’obriran clarianes, entrarà el vent del nord-oest, restes d’inestabili­tat al nord amb algun xàfec i més fred. El cap de setmana ens visita una massa d’aire més fred, ambient hivernal, neu al Pirineu, però més sol que núvols a la resta amb vent.

ESPANYA I EUROPA

Xàfecs i tempestes al sud de França viatjant cap a Itàlia. Xàfecs amb fred i vent a les Illes Britànique­s i Mar del Nord, a partir de divendres molt fred amb xàfecs de neu a les mateixes zones. A Espanya nevades a Astúries a cotes baixes, xàfecs entre Aragó, Castelló i les Balears, neu a Castella i Lleó. Demà xàfecs a Andalusia i terç nord. Dissabte nevades al Cantàbric a cotes baixes, fred hivernal a bona part de la Península amb vent del nord.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain