La Vanguardia (Català-1ª edició)

Telefónica España aparca de moment el seu pla de sortides voluntàrie­s

-

La mesa del pacte social per l’ocupació entre Telefónica i els sindicats va arrencar ahir amb la decisió per part de l’empresa d’aparcar, de moment, el pla de 3.000 sortides incentivad­es que havia plantejat fa dues setmanes.

Després de l’oposició sindical a un nou pla de sortides fins que no es conegui la situació del negoci i es defineixin les necessitat­s de personal de la companyia, Telefónica ha volgut arrencar la negociació definint els cinc elements imprescind­ibles que ha d’incloure aquell pacte social “per alinear les necessitat­s de la plantilla amb les del negoci”, tal com van explicar fonts coneixedor­es de la reunió. Entre ells hi ha el reskilling, és a dir, la formació per adaptar els perfils profession­als a les noves demandes; la deslocalit­zació d’activitats i mobilitat per ubicar cada persona en la posició més d’acord amb les seves capacitats i aportació al negoci, mesures de flexibilit­at laboral i noves formes de feina, impuls del talent intern, incorporac­ió del talent jove i plans d’igualtat i diversitat.

La direcció de Telefónica també s’ha compromès a compartir amb la plantilla els plans per afrontar els reptes del negoci a Espanya.

Un negoci que, segons les primeres impression­s transmeses ahir, es presenta bastant pessimista. La companyia va posar sobre la taula un entorn amb un descens constant d’ingressos per la reducció d’accessos, clients i recaptació. Va destacar la pressió constant sobre el marge de beneficis a tots els productes i l’impacte dels canvis regulatori­s. Va ser especialme­nt crítica amb la Comissió Nacional dels Mercats i la Competènci­a (CNMC) per la seva política d’obligacion­s a l’operador en la fibra òptica i els esdevenime­nts esportius, que ha suposat que Telefónica hagi de cedir a la resta d’operadors la xarxes de fibra, amb la qual després competeixe­n amb ella a baix cost, igual com passa amb els drets esportius. Una pèssima situació que reflecteix que en cap cas no ha renunciat al pla de sortides plantejat.

Les negociacio­ns continuara­n aquesta setmana i tant sindicats com empresa s’han compromès a realitzar propostes per anar definint les veritables necessitat­s de la companyia.

Cal recordar que l’empresa Telefónica va presentar el passat 4 de novembre uns beneficis rècord de 9.335 milions d’euros com a resultat de desinversi­ons i operacions estratègiq­ues, però que en el negoci espanyol amb prou feines van créixer un 0,9% i el resultat operatiu acumula un descens anual del 6%. ●

Es constituei­x la taula del pacte social, en què l’empresa ha definit una negativa situació del negoci a Espanya

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain