La Vanguardia (Català-1ª edició)

ELS MOTS ENCREUATS

Núm 11371

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS

1 Valoraren. Perdràs la posició vertical. 2 Quedin fora les consonants. Futures reines del cel, encara al niu. Ho elabora musicalmen­t. 3 Passegi els infants amb una cuidadora. Gaudeixin molt de la fruita. 4 El produeixen algunes situacions inoblidabl­es. Sorrenc i un xic hitlerià. 5 Sa majestat. Llesquis. Pit mig tapat.

6 Agitem el sac perquè ens facin cas. Predecesso­r verbal. Tallem la gespa arran.

7 Un poema a la pagoda. Associació de soldats rebels. Transpiren. Est. 8 Dansi. Dia sense albada. El veí del letó i l’estoniana.

9 Cinc de triomfador­s. Clavi ganxos, uppercuts i revessos. Pronunciad­a a la manera tradiciona­l. Principi etimològic.

10 Dia sense albada. Eix aparent d’una planta, format per segments correspone­nts a eixos d’ordre successiu, conseqüènc­ia d’un sistema de ramificaci­ó cimós. Roses que t’impedeixen vocalitzar. 11 Galta del cul. Refranys. 12 La taronja més vermella, força infreqüent. En un cert sentit, poden ser olímpics o de taula. 13 Treballant a tot drap per les ribes d’un riu com l’Ebre. En un cert sentit, anar més enllà, tot depassant els límits establerts. 14 Passa. Tornà a submergir-ho en oli roent.

VERTICALS

1 Poden ser de sutura o seguits. En prescindei­x. Ho conec. 2 Tornada a fornir de fusells i bales. Apliquis un agafador. 3 Instrument. Aquest no té un pèl de babau. La primera flor que surt a la primavera. 4 As. Invàlids. Escut o moble heràldic en forma de rombe. 5 Fa la verema. D’aquesta manera. Cap de gavina.

6 Ara fem l’article. Estimes. Crim que queda sense càstig. 7 La matrícula fiscal. Y present a qualsevol cítric. Digerit. 8 Produeixi, el blat. Embellimen­t. Res no és.

9 Conjunts d’estris que serveixen per a cuinar. M’ho empescaré. 10 Descregude­s militants. Darrer. El nord de l’Àfrica pobra.

11 Ho facin servir. Expressava la seva hilaritat. Quatre d’asfixiats de qualsevol manera als orris. 12 La més vibrant de l’alfabet. Augmentat la població de corders. L’angle més pudent. 13 Proximitat sentimenta­l amb algú. En un cert sentit, aclariu el sentit d’un text. 14 Capi la bèstia amb garanties sanitàries i temps assolellat. Conductes biològics que els anglesos consideren dignes de carnívors. Judici pel Tribunal de les Aigües valencià.

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain