La Vanguardia (Català-1ª edició)

La nova variant s’estén amb rapidesa i almenys dotze països ja l’han detectada

-

La llista de països on s’ha confirmat la presència de la nova variant òmicron del coronaviru­s creix per moments. Sudàfrica, Botsuana, Israel, Hong Kong, Bèlgica, el Regne Unit, Alemanya, Austràlia, Itàlia, els Països Baixos, la República

Txeca i Dinamarca ja asseguren que el virus ha traspassat les seves fronteres. Portugal té casos “en estudi” i França reconeix que “la confirmaci­ó de la seva presència és qüestió d’hores”.

La detecció a França de la nova variant és “imminent”, va declarar aquest diumenge el ministre de Salut, Olivier Véran, amb una sinceritat que molts dels seus col·legues europeus no han tingut encara, però hauran de tenir si tenim en compte les previsions de l’Organitzac­ió Mundial de la Salut (OMS), que ahir va insistir que la mutació “s’expandeix de forma molt ràpida”.

Nova York ha declarat l’estat d’alarma. “No em sorprendri­a que la nova variant ja fos als Estats Units”, diu el principal responsabl­e de la lluita contra el coronaviru­s al país, el doctor Anthony Fauci. Molts països – incloent-hi els EUA– han vetat l’entrada de turistes internacio­nals des de Sud-àfrica.

Més contundent ha estat Israel, que diumenge es va blindar i va tancar les fronteres als estrangers amb l’objectiu de frenar l’amenaça i tranquil·litzar l’opinió pública, que es va agitar amb la confirmaci­ó del primer cas al país. També el Marroc ha anunciat la suspensió de vols internacio­nals al país a partir d’avui i durant dues setmanes. L’Aràbia Saudita, Kuwait i Qatar han ampliat la llista de països amb què suspenen els vols (14, 9 i 5, respectiva­ment).

Països Baixos ha confirmat 13 casos de la nova variant entre els 61 passatgers amb covid que van arribar divendres en dos vols de KLM, procedents de Johannesbu­rg i Ciutat del Cap. És un fet: la nova variant s’estén pel món, cosa que ha provocat preocupaci­ó, per si és més transmissi­ble o resta eficàcia a

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain