La Vanguardia (Català-1ª edició)

Les obres que dificulten el pas al Portal de l’Àngel s’acabaran dimarts

Una part de les tanques es van substituir ahir per planxes perquè no es repetís el col·lapse que hi va haver dissabte

- LaBERToXa

Milers de persones van anar durant el cap de setmana als principals eixos comercials de Barcelona i del centre, cosa que ha generat una imatge d’un ple total més pròpia de les èpoques prèvies a la pandèmia, si bé, en el cas concret del Portal de l’Àngel, va derivar dissabte a la tarda en un important col·lapse. tal com ahir va explicar aquest diari: per la gran afluència de persones, però també per la presència d’unes tanques d’obres col·locades en aquesta zona que van dificultar el pas dels vianants. Fonts municipals van explicar que les obres, que van amb retard, s’acabaran dimarts vinent 30 de novembre. Ahir, una part de les tanques centrals van ser substituïd­es per planxes per mirar així de facilitar el pas.

Segons van assenyalar des de l’Ajuntament, les obres es deuen a una actuació d’una empresa externa que té tots els permisos, vinculada a la xarxa de submi

Obsta s

Tot i que ahir a la tarda hi va haver menys afluència de gent que dissabte i una part de les tanques es van canviar per planxes, el retard en les obres en un dels eixos principals preocupa els comerciant­s. nistrament d’aigua. Concretame­nt, es tracta d’unes obres de canalitzac­ió que inicialmen­t estaven previstes que acabessin el 9 de novembre però que s’han endarrerit.

Les tanques que dissabte van complicar el pas dels vianants, i que ahir es van substituir per planxes a les zones centrals, són elements de seguretat d’unes rases, que s’havien d’haver tancat fa 20 dies. Després de diferents imprevisto­s, l’empresa es va veure obligada a presentar una pròrroga a l’Ajuntament. La coincidènc­ia de les obres amb el començamen­t de la campanya nadalenca preocupava els comerciant­s, precisamen­t, perquè temien que es poguessin viure col·lapses com el que hi va haver dissabte a la tarda.

Les compres nadalenque­s, i també el black friday, han omplert de visitants els principals eixos comercials i el centre de la ciutat durant aquest cap de setmana, que era el de l’arrencada de la campanya de Nadal. Això ha fet que els comerciant­s tinguin grans expectativ­es, ja que afrontaven aquest final d’any amb bastant optimisme.

Segons van explicar ahir fonts de Barcelona Comerç, les expectativ­es són tan bones que fins i tot s’espera superar en facturació la del 2019, abans de la irrupció de la covid. En aquest sentit, s’han posat en marxa diferents iniciative­s que es mantindran

El centre i els eixos comercials registren un ple total al començamen­t de la campanya de Nadal

durant tota la campanya, com ara descomptes en diferents productes que arriben a un 15%. D’altra banda, les botigues adherides als eixos comercials de Barcelona Comerç han repartit entre els seus clients bitllets per participar en el sorteig de 33.000 euros per gastar en aquests comerços de barri. Cada eix comercial tindrà un guanyador que s’emportarà 1.500 euros que haurà de gastar a les botigues.

Els comerciant­s esperen que es repeteixi l’alta afluència d’aquest cap de setmana en els següents, ja que també podran obrir els diumenges 5, 12 i 19 de desembre, i el 2 de gener. ●

Un mes abans de Cap d’Any, Cristina Pedroche ja té el vestit amb què retransmet­rà les campanades, com va revelar a Zapeando. Només en falten els detalls, importants, segons el seu estilista Josie: “Vull fer una cosa que sigui més missatge que vestit”.

 ?? DÓ/A ESPINOSA ??
DÓ/A ESPINOSA

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain