La Vanguardia (Català-1ª edició)

Joan Collins, sense pèls a la llengua

L’actriu no deixa canya dreta als seus corrosius diaris de Hollywood

- BEGOÑA CORZO SUÁREZ É rcelona

Als 88 anys Joan Collins torna de tot, i si en els seus temps de glòria es reia del mortmort i de qui el vetlla,vetlla ara continuua disparant a tort i a dret sense mirarm enrere. La intèrpret, que vaa treballar amb Bette Davis o Pauul Newman, ha escrit 16 llibres quue recullen suculente històries viiscudes a Hollywo Ara resideixx a Londres i ha d - empolsegat­t uns diaris gravats entre el 1989 i el 2006 per reviu e passat i fer nous apunts sobre el present. Elss ha convertit en el llibre My unappologe­tic diaries (E meus diariis, sense discul que retrata una assortida ria de persoonatg­es. De Sharon Stone, opina,o per exemple, que és “una dona - da de si mateixa” Catherine DeneuveD bonic que diud és “una envannida”, de Diana ded Gal· guarda unn emo record: “SemblS molt vulnerrabl­e”.

L’actriu erae l’ lla reina de lal s zació a les festes ostentoses. Ai aconseguir els contactes i va con el grans secreets de les estre Quan acabaava la gresca i arr a a casa abocaava les seves imp ss ons en un dictàfon.d Al llibre re corre les brillantor­sb de lys wood... i les ombres. “Tothom devia pesar c inc quilos menys del seu pes salu udable”, revela, raó per la qual en mésm d’un moment va passar gana a. Tot i això, creu que avui les ca atifes vermelles són una farsa: “Tots es vesteixen amb roba i j oies prestats, posen per a In nstagram i després se’n va an a casa”.

L’actriu mostram rere les bambolines­nes perso-perso natges entotsolat­s, esperpènti­cs i arribistes. El llibre també està farcit de festes boges, com la del cinquè aniversari de la seva fillola, la model Cara Delevingne a Saint Tropez (França), en què el propietari de la casa “va començar a treure ampolles gegants de Dom Perign va a te - rassa” am pany. Un de les les qu assistir la descriu com “un complet de bruixes, estirament­s facials i gent gran amb vestits molt vistosos”.

Quan regnava com la pèrfida Alexis Colby de Dinastia, el narcisisme era el gran corrent que calia seguir, i una mala cirurgia plàstica era “gairebé un defecte moral”. Avui malgrat que “Kris Jenner és una gran amiga”, critica les enormes natges i les cintures diminutes de les Kardashian fruit del bisturí. Tampoc no es deslliuren els morts Larry King –“tenia un aspecte rarot”–, o Alan Ladd, “tan rrit i baixet que quan estava na dona més alta es posava r dissimular-ho”. iu britànica és propera it Conservado­r, però ir ards contra Boris Joh del qual diu ue “e pentina amb bate ra”. De Meces L’a ghan i el príncep Enric opina que “se’ls ha donat massa oxigen” i Donald Trump el qualifica de “pallasso descortès”. Respecte al gran depredador d’actrius Harvey Weinstein explica que baveja quan menja i recorda que Marilyn Monroe li va advertir que anés amb compte amb els llops de la indústria.

Gregory Peck era “una mica avorrit però adorable” i amb Frank Sinatra va coincidir en l’aniversari de Roger Moore. El cantant ja tenia 80 anys i per a ella va ser “horribleme­nt trist veure aquesta icona daurada convertida en un vell confós”.

Rere les bambolines mostra personatge­s entotsolat­s, esperpènti­cs i arribistes

Incomb b A l esquerra, Joan Collins a Los Angeles el 2018. A dalt, l actriu a la platja del ar e lla Clu , el 1!"0. A sota, caracte rit#ada co$ la p%r&ida Ale'is Carrington Col ( del cule rot )*inastia , estre nat el 1!81

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain