La Vanguardia (Català-1ª edició)

Emotiu comiat a l’escriptora Almudena Grandes

-

Collins es va formar en art dramàtic i va començar en el cinema quan encara era una adolescent. Té més de 70 crèdits que inclouen Les aventures de Sadie , Terra de faraons, La reina verge, El semental i El plaer (The Bitch). Als vuitanta va encarnar Alexis Colby en el culebrot Dinastia, que li va donar un Globus d’Or i en els últims anys ha tornat a la televisió a Benidorm, The Royals i American horror story. Amb una gran capacitat per reinventar-se (cirurgies i perruques a part), Collins s’ha casat cinc cops. El seu cinquè marit és el productor Percy Gibson, 30 anys més jove que ella. Quan un periodista li va preguntar per la diferència d’edat, ella va respondre amb sorna: “Si es mor, doncs es mor i ja està”.

L’actriu encara guarda algun tret a la recambra. Està ficada en el projecte d’una telesèrie titulada Joan and Jackie, sobre ella i la seva germana morta, una exitosa escriptora de ficció romàntica. ●

El tanatori de La Paz, a Madrid, va ser ahir diumenge una desfilada contínua de personalit­ats de la política i la cultura per donar l’últim adeu a l’escriptora Almudena Grandes, morta dissabte a conseqüènc­ia d’un càncer, als 61 anys. Victor Manuel i Ana Belén (a la foto) estaven molt afectats, igual que Joaquín Sabina o El Gran Wyoming. Entre la representa­ció política va destacar el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, l’expresiden­t José Luis Rodríguez Zapatero, Miquel Iceta, Félix Bolaños, Ione Belarra, Meritxell Batet o Ángel Gabilondo. El televisiu Kiko Matamoros també hi va anar, ja que era cosí germà de l’escriptora.

SANTORAL

Sadurní, Blai, Demetri, Il·luminada, Brandà, Filomè, Imelda, Paramó, Sisini, Gerard

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain