La Vanguardia (Català-1ª edició)

Vic s’aboca en l’homenatge a l’humorista i escriptor Toni Coromina

-

En el primer aniversari de la seva mort, el teatre Atlàntida de Vic va acollir ahir a la nit un sentit homenatge al periodista Toni Coromina. Amb el títol de Toni Coromina, un rebel a la Ciutat dels Sants, l’Ateneu de Vic, amb l’Atlàntida, la Jazz Cava, i la seva família i amics li van retre honors, amb la complicita­t de moltes persones que el van acompanyar en diversos moments i facetes de la seva vida.

Nascut a Vic l’1 de maig del 1955, Coromina va formar part activa d’una generació de joves del final del franquisme i l’inici de transició que van promoure l’activitat contracult­ural a la comarca d’Osona. Una faceta que va quedar ben reflectida en l’homenatge que li van retre ahir els seus a la seva ciutat.

Coromina, com també va quedar ben palès ahir al llarg dels parlaments, va destacar com a impulsor d’activitats lúdiques i sociopolít­iques, sempre crítiques i transgress­ores, especialme­nt en la seva joventut, i després va dedicar la seva vida a activitats periodísti­ques i culturals de tota mena; va fundar diverses revistes i va destacar com a cronista de la vida cultural de Vic en articles publicats tant en la premsa generalist­a com en la comarcal i a diversos llibres.

Entre les persones que van intervenir en l’acte hi havia els periodiste­s Albert Om i Jaume Collell; familiars com els germans Eusebi i Ester Coromina, el seu fill Aiman, o el seu nebot Hakim; músics com Manolo Garcia i Quimi Portet; amics com Lluís Massana, Assumpta Llagostera o Carmina Garcia; el gastrònom Pep Palau o l’escriptor Jordi Puntí, entre d’altres.

L’acte també va comptar amb les actuacions de Fausto Gramola i Marc Vernis, Albert Vidal, Rafael Subirachs, Coral Bajillas, El blues de l’estació, La Palma Jazz Band, Calvino i Power Burcas/Inumazigh.

En els últims anys, Corominas va ser columnista de la secció Viure de La Vanguardia. El periodista va morir als 65 anys a causa de la covid combinada amb una greu patologia prèvia. ●

 ?? LV ?? Un moment de l’acte d’ahir a Vic
LV Un moment de l’acte d’ahir a Vic

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain